default-image

Αγνοούνται τρία παιδιά και μία ηλικιωμένη στο Αιγαίο

Ελλάδα
Αγνοούνται τρία παιδιά και μία ηλικιωμένη στο Αιγαίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία παιδιά και μία ηλικιωμένη γυναίκα, που σύμφωνα με αναφορές επέβαιναν σε σκάφος με πρόσφυγες και αγνοούνται, αναζητούν σωστικά συνεργεία ανοιχτά του Αγαθονησίου από το πρωί.

Πρόσφυγες που έφτασαν στο Αγαθονήσι ενημέρωσαν ψαρά για τους αγνοούμενους κι εκείνος με τη σειρά του τις Αρχές.

Σε ένα δεύτερο περιστατικό, στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου, δύο αγνοούμενους πρόσφυγες αναζητούν δύο σκάφη του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο της Frontex.

Το προσφυγικό τεστάρει την πολιτική που ακολουθεί η Ευρώπη

Η προσφυγική κρίση, που έχει ωθήσει από τον Ιανουάριο περισσότερους από 700.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να περάσουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου, θα επιδεινωθεί, προειδοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, θέτοντας σε κίνδυνο την ήδη εύθραυστη συνεργασία μεταξύ των χωρών μελών της Ε.Ε.

Φέτος 705.200 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διασχίσει τη Μεσόγειο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. 562.355 έφτασαν στην Ελλάδα και 140.000 στην Ιταλία. Στην Ελλάδα το 64% των προσφύγων είναι Σύριοι.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα διότι κινδυνεύουμε να μην καταφέρουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επισημαίνοντας τη βραδύτητα με την οποία εφαρμόζεται το σχέδιο ανακατανομής των προσφύγων στην Ε.Ε.

Επίσης ο Γιούνκερ άφησε να εννοηθεί ότι οι Βρυξέλλες θα επιδείξουν μια κάποια επιείκεια σε περίπτωση που παρεκκλίνουν από τους προϋπολογισμούς τους χώρες που καταβάλλουν «εξαιρετικές» οικονομικές προσπάθειες, σύμφωνα με το in.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News