default-image

Ισοδύναμο η επιβάρυνση των εργοδοτικών εισφορών

Οικονομία
Ισοδύναμο η επιβάρυνση των εργοδοτικών εισφορών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην επιβάρυνση των επιχειρήσεων, μέσω της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών, αντί για σημαντικές περικοπές στις συντάξεις, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, διευκρινίζουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, σχολιάζοντας την αποστροφή του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις, «περί εισαγωγής ενδεχομένως άλλων πόρων στο σύστημα», σύμφωνα με το ΣΚΑΙ.gr.

«Ενημέρωσα τον κ. αντιπρόεδρο, ότι στο θέμα των συντάξεων έχουμε προτείνει μια συνολική αναθεώρηση του συστήματος, που θα ικανοποιεί ως γενικό ισοδύναμο όλες τις επιμέρους δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει και του ζήτησα να εξετάσει το ενδεχόμενο ο δημοσιονομικός στόχος τον οποίο έχουμε δεσμευτεί ότι θα τιμήσουμε, να μην επιτευχθεί κυρίως με μείωση συντάξεων, αλλά με εισαγωγή ενδεχομένως άλλων πόρων στο σύστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος κατά τη διάρκεια των δηλώσεων προς τους δημοσιογράφους.

Οι κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα συζητηθεί με τους θεσμούς. Σημειώνεται ότι ο κ. Ντομπρόφσκις ζήτησε από τον κ. Κατρούγκαλο «συστηματικές μεταρρυθμίσεις» για ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News