Αγγέλα Δουλγεράκη

Θ.Βρέντζου: Μονόδρομος ο εκσυγχρονισμός της κτηνοτροφίας

Ενημερωτικές ημερίδες με θέμα ''Νησιωτική εκτατική κτηνοτροφία-Μοχλός ανάπτυξης της μεσογειακής οικονομίας'' οργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης σε Ηράκλειο και Χανιά με τη συνεργασία του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης-Σχολή Γεωπονίας-Τεχνολογίας-Τροφίμων-Διατροφής.

Οι ημερίδες πραγματοποιούνται σήμερα κι αύριο σε Ηράκλειο και Χανιά, στο Επιμελητήριο και στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, αντίστοιχα.

''Είναι ανάγκη οι κτηνοτρόφοι να μάθουν προκειμένου να επιβιώσουν. Να προχωρήσουν στην παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων στη Διεθνή αγορά. Αν δεν περάσουμε σε υγιή μοντέλα ανάπτυξης το μέλλον δεν θα είναι τόσο αισιόδοξο'' είπε μεταξύ άλλων στο ράδιο 9,84 η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου.

Εντωμεταξύ η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ανακοινώνει ότι όσοι παραγωγοί επιθυμούν να ενταχθούν στο Συμπληρωματικό Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής των Οιναμπέλων για την περίοδο 2015-2016,  μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην υπηρεσία, μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2015.
 (Λεωφ. Νικ. Πλαστήρα 100, πλησίον Χανιώπορτας, 3ος όροφος).

Σχόλια