default-image

Τα ΓΤ καθημερινός εφιάλτης στο τραπέζι μας

Περίεργα
Τα ΓΤ καθημερινός εφιάλτης στο τραπέζι μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόσφατα γευτήκαμε την ικανοποίηση - μη γενετικά τροποποιημένη - πως η χώρα μας, όπως το έκανε και Λετονία, είπε όχι στην ανάπτυξη γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών στο έδαφός της.

Πρόσφατα επίσης έγινε γνωστό πως και Αμερικανική εταιρία παρά τις αρχικές αντιδράσεις της , όπως κι αν αυτές εκφράστηκαν καθώς κατηγόρησε τις δύο χώρες ότι αγνοούν την επιστήμη, ανακοίνωσε ότι θα συμμορφωθεί με τις επιθυμίες της Ελλάδας και της Λετονίας που ζήτησαν βάσει του νέου νόμου της ΕΕ να εξαιρεθούν από την ανάπτυξη γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πως Γαλλία και Γερμανία έχουν δηλώσει ότι είναι και αυτές αντίθετες με την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων προϊόντων όπως και η κυβέρνηση της Σκωτίας, παρότι η Βρετανία τάσσεται υπέρ.

Τώρα, μεταξύ των επικρίσεων που διατυπώνονται από τους ακτιβιστές κατά των μεταλλαγμένων είναι ότι η καλλιέργεια ΓΤ απειλεί τη βιοποικιλότητα, κάτι που η βιομηχανία δεν αποδέχεται και πως πρέπει να σταματήσει και η εισαγωγή πρώτων υλών γενετικά τροποποιημένων προϊόντων.

Τα ερωτηματικά ούτως ή άλλως παραμένουν και ο θόρυβος εξακολουθεί να υπάρχει.

Στις καλλιέργειες Γενετικά Τροποποιημένων λοιπόν είπαμε τουλάχιστον προσωρινά το ΟΧΙ, γιατί στις εισαγωγές τροποποιημένων που κατευθύνονται στην εκτροφή ζώων που φθάνουν στο τραπέζι μας φαίνεται ότι δεν έχει αλλάξει κάτι , σύμφωνα με οδηγία που βρίσκεται στις μπάλες ζωοτροφών που χρησιμοποιούν κτηνοτρόφοι.

Γεωπόνοι - οικολόγοι , κατά των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων διερωτώνται απευθυνόμενοι στο Ράδιο 9,84 πως το ''Όχι'' που είπαμε ως χώρα στις καλλιέργειες, για την υγεία μας πρέπει να συνοδεύεται και με την απαγόρευση εισαγωγής πρώτων υλών που ανήκουν στην ίδια κατηγορία καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις κάποιων επιστημόνων το κεφάλαιο αυτό παραμένει ανοικτό.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι υπάρχουν πληθώρα πρώτων υλών που ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία και καταλήγουν στο τραπέζι μας και καλούν την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και όχι μόνο, να πάρουν θέση και να κλείσουν τα παράθυρα εκείνα που μας φέρνουν μπροστά σε αυτό τον εφιάλτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News