Αγγέλα Δουλγεράκη

''Κοίτα να δεις πως έμπλεξα το νου μου''

 Έμπλεξαν τις σκέψεις μου εκείνες οι άλλες οι ''κακόβουλες'' σκέψεις που κλήθηκαν να βρουν μία λογική απάντηση στο ερώτημα: ''Γιατί πάει κάποιος στη λαϊκή κρατώντας μαζί του τα χρυσαφικά του αξίας 2.000 ευρώ''.

Κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό, καθώς αναφέρεται και στο δελτίο της αστυνομίας πως ένας κύριος 70 χρόνων κρατούσε στο τσαντάκι του μαζί με τα προσωπικά του έγγραφα και τα χρυσαφικά του  σε μία από τις λαϊκές του Ηρακλείου. Πώς ένα ζευγαράκι ηλικίας 25 και 28 ετών του πήραν από τον πάγκο το τσαντάκι και έφυγαν μέχρι να εντοπιστούν.

Τη σκέψη μου την έμπλεξαν ωστόσο τα σενάρια: '' Τον ήξεραν οι δύο που τον έκλεψαν; Ο κύριος από φόβο κρατούσε μαζί του τέτοια περιουσία;  Τον είδαν να πληρώνει ζαρζαβατικά με δαχτυλίδια και καδένες;  Ήταν έμπορος και μιας και δούλευε πολλές ώρες τα έφερε μαζί του προκειμένου να μην τα αφήσει μόνα κι εκτεθειμένα στο σπίτι; Μήπως τα έκρυβε από τη γυναίκα του ή τις έκανε πείσματα; ''

Αν κάποιος πάει στη λαϊκή κρατάει , ξέρω εγώ, ψηλά για ντομάτες και φασόλια. Δεν τολμά να φορέσει ούτε αλυσιδούλα χρυσή μήπως και τη χουφτώσει κανείς κι αυτός πήγε προκαλώντας την τύχη του με κοσμήματα τέτοιας αξίας.

Όποιος κι αν ήταν πάντως ο λόγος , εγώ ξέχασα τα βάσανα της φοροκαταιγίδας, ασχολήθηκα με τα σενάρια των χρυσαφικών κι έμπλεξα τις σκέψεις του νου μου σε άλλα, ξένα βάσανα.

Αν δείτε κανένα άλλο με τέτοια χούγια πείτε του να γυρεύει καλύτερα τη δουλειά του που έλεγε και η γιαγιά μου!!

ΑΓΔ

Σχόλια