Αγγέλα Δουλγεράκη

Β.Σόιμπλε: Το προσφυγικό πλήττει τη Γερμανική Οικονομία

Από την εξέλιξη της προσφυγικής κρίσης θα εξαρτηθεί εν πολλοίς η επίτευξη του στόχου του γερμανικού προϋπολογισμού για μηδενικό επιπλέον δανεισμό του κράτους και μηδενικές αυξήσεις φόρων, παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Με αυτή την επιφύλαξη (για την εξέλιξη της προσφυγικής κρίσης), θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας σε εκπροσώπους γερμανικών βιομηχανιών και πρόσθεσε ότι ο ίδιος τήρησε την υπόσχεσή του, καθώς για το 2014 και το 2015 παρουσίασε προϋπολογισμούς χωρίς νέα χρέη, ενώ το ίδιο προβλέπεται και στον προϋπολογισμό του 2016, ο οποίος βρίσκεται αυτή την περίοδο σε διαβούλευση.

Η πολιτική ωστόσο, βρίσκεται, λόγω της προσφυγικής κρίσης, ενώπιον μιας από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των τελευταίων 60 ετών, τόνισε ο κ. Σόιμπλε, για να συνεχίσει: «Έχω δηλώσει ότι θα θέλαμε, αν είναι δυνατό, να το προχωρήσουμε χωρίς να δημιουργήσουμε νέα χρέη.

 Στην πολιτική μου οικογένεια με ρώτησαν: ''Γιατί λες αν είναι δυνατόν;''

 Διότι η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και, αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, έκανε λόγο για «απίστευτη πιθανότητα κινδύνου για τα δημοσιονομικά», καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση καλείται να δώσει σημαντική οικονομική ενίσχυση - η αρχή θα γίνει με ένα δισεκατομμύριο ευρώ - στα κρατίδια τα οποία επιβαρύνονται ιδιαίτερα από τις αφίξεις εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια