default-image

Μ.Μπελαδάκης: Στα 530 τα κενά στο Ηράκλειο

Απόψεις
Μ.Μπελαδάκης: Στα 530 τα κενά στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραμένουν τα κενά στα σχολεία του Ηρακλείου με τα δημοτικά να υπολειτουργούν και στα νηπιαγωγεία εκ των οποίων τα τέσσερα στο νομό να παραμένουν κλειστά  να μην έχουν τους νηπιαγωγούς για τη λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων.

Τα κενά ακόμα και σήμερα φθάνουν στα 530 με τους δασκάλους, δια στόματος του Μανόλη Μπελαδάκη, να αμφισβητούν για άλλη μία φορά τα χρονοδιαγράμματα του υπουργού παιδείας Νίκου Φίλη που μιλά για εξομάλυνση της κατάστασης μέχρι τις 11 Οκτωβρίου.

Επιστολή στον υπουργό παιδείας από το σύλλογο ''Δομήνικος Θεοτοκόπουλος''

Επιστολή διαμαρτυρίας στην ηγεσία του υπουργείου παιδείας για την κατάσταση στο χώρο των σχολείων κι από το Σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ''Δομήνικος Θεοτοκόπουλος''. Η εκπαιδευτική κοινότητα τα τελευταία χρόνια σηκώνει το βάρος των τραγικών ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό με υποχρεωτικές μετακινήσεις συναδέλφων, με συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολικών μονάδων και με χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους που κάθε χρόνο ταξιδεύουν όλη την Ελλάδα για τη Δημόσια Εκπαίδευση. Φτάνει πια , αναφέρει.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, όπως έχει ήδη δεσμευτεί να προχωρήσει αυτή την εβδομάδα σε όλες τις απαραίτητες προσλήψεις που θα καλύψει όλα τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης, καλούμε τους βουλευτές του νομού Ηρακλείου να πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου τα σχολεία του νομού μας να στελεχωθούν επιτέλους με εκπαιδευτικό προσωπικό.

Συλλαλητήριο των δασκάλων στο Ρέθυμνο

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το μεσημέρι στο Ρέθυμνο με βασικό πρόταγμα την άμεση κάλυψη των κενών των σχολικών μονάδων και δίωρη στάση εργασίας 12:00-14:00 μμ για τη διευκόλυνση των δασκάλων.

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών στέλνει επίσης επιστολή στο υπουργείο παιδείας με τα στοιχεία για τις κενές θέσεις δασκάλων στο νομό και την επισήμανση ότι τα σχολεία δεν λειτουργούν χωρίς εκπαιδευτικούς καθώς λείπουν 143 δάσκαλοι στη γενική αγωγή και 187 στην ειδική αγωγή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News