default-image

Χ.Μαυράκης: Η ενέργεια να παραμείνει κοινωνικό αγαθό

Κρήτη
Χ.Μαυράκης: Η ενέργεια να παραμείνει κοινωνικό αγαθό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας την άμεση επαναφορά του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο.

Η επαναφορά του Ε.Φ.Κ πρέπει να νομοθετηθεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου  το αργότερο, λόγω έναρξης της νέας χειμερινής περιόδου, με την προώθηση για  ψήφιση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, προκειμένου να ανακουφιστεί η οικονομικά εξαθλιωμένη Ελληνική οικογένεια  και να υλοποιηθούν εγκαίρως, ως προς την μείωση του Ε.Φ.Κ στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι δεσμεύσεις κυβερνητικών παραγόντων και του Πρωθυπουργού, επισημαίνουν οι πρατηριούχοι.

Η ενέργεια αποτελεί κοινωνικό αγαθό πρώτης ανάγκης και είναι απαραίτητο για τη θέρμανση, τον φωτισμό, τη συντήρηση και το μαγείρεμα των τροφίμων, την τροφοδοσία με ζεστό νερό και την εκτέλεση οικιακών εργασιών, λέει στο Ράδιο 9,84 το μέλος της διοίκησης της ΠΟΠΕΚ Χάρης Μαυράκης.

Παραθέτοντας στοιχεία για την κίνηση στην αγορά υγρών καυσίμων, μίλησε για πτώση της κατανάλωσης σε ποσοστά που δεν αναπληρώθηκαν ποτέ και οικονομική αιμορραγία στο σύνολο των πρατηρίων. Υπενθύμισε τέλος ότι το σημερινό αίτημα τους , ήταν δέσμευση της κυβέρνησης από την αρχή του χρόνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News