Αγγέλα Δουλγεράκη

Κ. Βουλγαράκης: "Δε βάζω υπογραφή για ταφόπλακα στα ΚΤΕΛ"

Δριμύ κατηγορώ από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Περιφερειακών ΚΤΕΛ Καλλέργο Βουλγαράκη, μέσω του Ράδιο 98,4, προς την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, καθώς οι απαιτήσεις της Πολιτείας περί δωρεάν μεταφοράς ευπαθών ομάδων χωρίς την απαραίτητη επιχορήγηση, σε αντίθεση με τα ΚΤΕΛ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, θα οδηγήσουν τα ΚΤΕΛ σε μαρασμό.

«Την υπογραφή μου στην ταφόπλακα των ΚΤΕΛ δεν τη βάζω. Δε θα αντέξω να ζήσω ημέρες Παπανδρέου», τονίζει ο κ. Βουλγαράκης. Απευθυνόμενος στους υπουργούς, λέει ότι δεν μπορούν να κάνουν τους χουβαρντάδες με τις τσέπες των άλλων και προσθέτει ότι, αν επιμείνουν, η προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια είναι μονόδρομος.

Πραγματικός χείμαρρος, ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το κράτος μας αντιμετωπίζει ως πολίτες τρίτης και τέταρτης κατηγορίας και θεωρεί ότι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη υπάρχει και οι υπόλοιποι φαίνεται ότι δεν είμαστε Έλληνες πολίτες. Το ΦΠΑ στις μεταφορές ήταν 6%, αυξήθηκε και πήγε στο 9% και απορροφήθηκε από το ΚΤΕΛ. Από το 9% πήγε στο 13% και πάλι απορροφήθηκε από το ΚΤΕΛ. Από το 13% στο 23% καταλαβαίνετε ότι δεν μπορεί να γίνει απορρόφηση και γι' αυτό ακριβώς έγινε και η αύξηση του κομίστρου τελευταία.

Δεν μπορεί ο κάθε υπουργός να κάνει το χουβαρντά με ξένες τσέπες. Δεν μπορεί ούτε ο κ. Σπίρτζης ούτε ο κάθε Σπίρτζης να λέει "κουβαλάτε αυτούς τζάμπα". Ποιος είσαι; Ποιον επιβαρύνει; Με ποια προϋπόθεση; Ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή στο Ηράκλειο υπάρχουν 28.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι; Όλοι αυτοί έχουν κάρτα. Εάν αυτοί μεταφερθούν με τα λεωφορεία, τότε πείτε μου ποιος θα πληρώνει; Και δεν κατάλαβα, εμείς δεν έχουμε 300 οικογένειες οι οποίες ζουν από το ΚΤΕΛ; Αυτοί όλοι τι θα κάνουν; Θέλει να κάνει το χουβαρντά ο κ. Σπίρτζης αλλά όχι με ξένα λεφτά. Με τα δικά του τα λεφτά να κάνει το χουβαρντά. Το έχουμε συζητήσει κατ' επανάληψη αυτό το θέμα. Πιεζόμεθα, εκβιαζόμεθα, θα μπορούσα να πω, προς την κατεύθυνση αυτή. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει. Εάν γίνει, θα είναι η ταφόπλακα όλων των ΚΤΕΛ σε όλη την Ελλάδα. Κι εγώ την υπογραφή μου στην ταφόπλακα των ΚΤΕΛ δεν πρόκειται να τη βάλω. Το μόνο που μας μένει είναι να πάμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, αλλά μέχρι να γίνει αυτό φαίνεται ότι τα ΚΤΕΛ θα έχουν καταρρεύσει. Κι αυτό δεν μπορώ να το ξαναζήσω, γιατί το έχω ζήσει αυτό το πράγμα, την πρώτη εποχή επί Παπανδρέου, το 1980. Δε θα αντέξω να δω να καταρρεύσουν πάλι τα ΚΤΕΛ και να ζητιανεύουν με δανειοδοτήσεις. Δεν μπορούμε να ξαναγυρίσουμε εκεί.

Έχουμε κάνει μια προσπάθεια να βελτιώσουμε κατά το δυνατόν τη συγκοινωνία, έχουν αντικατασταθεί λεωφορεία και δεν μπορεί να μας αφήσουν να καταρρεύσουμε εν ονόματι της υποτιθέμενης κοινωνικής πολιτικής που θέλουν να ασκήσουν. Θέλουν να ασκήσουν κοινωνική πολιτική; Ας το κάνουν, αλλά θα πληρώσουν».

Σχόλια