default-image

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Κρήτη
Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» μαζί με δεκάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πραγματοποίησαν Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου αναδεικνύοντας και διεκδικώντας βασικά αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, όπως:

Μαζικούς Μόνιμους διορισμούς.

Έγκαιρη φάση πρόσληψης των αναπληρωτών που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των κενών από την 1ηΣεπτεμβρίου κάθε σχολικού έτους.

Αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων.

 Να δίνονται όλα τα κενά από τα ΠΥΣΠΕ.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας κατατέθηκε υπόμνημα με τα παραπάνω αιτήματα και πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γιώργο Τερζάκη. Στη συνάντηση αυτή διατυπώθηκε από τον Περιφερειακό Διευθυντή πως τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στο οποίο οι Περιφέρειες Αττικής και νοτίου Αιγαίου ενδεχομένως να έχουν περισσότερες πιστώσεις λόγω των μειωμένων πιστώσεων που έχουν από το ΕΣΠΑ οι συγκεκριμένες περιφέρειες.

Από τη δική μας πλευρά τονίσαμε την ανάγκη ενός χρονοδιαγράμματος για τις 2.500 διορισμούς που είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση, για την άμεση πρόσληψη αναπληρωτών στη Γενική και Ειδική Αγωγή, να δίνονται όλα τα κενά από τα ΠΥΣΠΕ και επιτέλους να προχωρήσει η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων.

Σε κάθε περίπτωση οι Σύλλογοί μας θα βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και θα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων και των κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση μιας ποιοτικής και πραγματικής Δημόσιας Εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News