default-image

"Σταγόνα στον ωκεανό οι προσλήψεις του υπ. Παιδείας"

Κρήτη
"Σταγόνα στον ωκεανό οι προσλήψεις του υπ. Παιδείας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραμένουν τα κενά στα σχολεία παρά την κύρωση των σχετικών πινάκων πρόσληψης των 2.570 αναπληρωτών εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δάσκαλοι και νηπιαγωγοί) και την τοποθέτησή τους από σήμερα στα σχολεία.

Στα 150 τα κενά στα δημοτικά του Ηρακλείου, στα 86 στα νηπιαγωγεία. Καμία τοποθέτηση εκπαιδευτικού στα ολοήμερα, στις ειδικότητες και στην Ειδική Αγωγή.

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" σε συνεργασία με το Σύλλογο Αναπληρωτών Νηπιαγωγών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης.

Αύριο η παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος" στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σκοπός της διαμαρτυρίας είναι «η ανάδειξη των τραγικών ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζει ο νομός Ηρακλείου.

Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, παρά την πρώτη φάση προσλήψεων καθώς ο αριθμός των εκπαιδευτικών που ήρθαν στο Ηράκλειο (δάσκαλοι και νηπιαγωγοί) είναι μικρός σε σχέση με τα κενά που υπάρχουν.

Η εκπαιδευτική κοινότητα διεκδικεί:

-Μαζικούς μόνιμους διορισμούς.

-Έγκαιρη φάση πρόσληψης των αναπληρωτών που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των κενών από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε σχολικού έτους.

-Αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων.

-Να δίνονται όλα τα κενά από τα ΠΥΣΠΕ.

Καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί να δώσουν δυναμικό "παρών", ώστε μαζικά και ενωτικά να παλέψουν για τα δίκαια αιτήματα της δημόσιας εκπαίδευσης και του κλάδου».

Αναφορικά με την προαναγγελία της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου για απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών όσων μαθητών το επιθυμούν, ο πρόεδρος του Συλλόγου "Νίκος Καζαντζάκης" είπε στο Ράδιο 9,84 πως το σημερινό καθεστώς με την κατάθεση της υπεύθυνης δήλωσης από τους μαθητές και τους γονείς καλύπτει τους πιστεύοντας σε άλλη θρησκεία και πως αλλαγή αυτού ισοπεδώνει τη θρησκεία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος τέλος, που θα συναντηθεί με τον Νίκο Φίλη αύριο Τρίτη, αμφισβήτησε την αρμοδιότητα του υπουργείου για το θέμα, τονίζοντας πως πρέπει «να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News