default-image

Κ.Θεοδοσάκης: Τραγικές οι ελλείψεις σε φάρμακα και άλλα είδη στα νοσοκομεία

Απόψεις
Κ.Θεοδοσάκης: Τραγικές οι ελλείψεις σε φάρμακα και άλλα είδη στα νοσοκομεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελλείψεις σε φάρμακα καθώς οι εταιρίες από το εξωτερικό ζητούν καταβολή των χρημάτων τους σε μετρητά, capital controls, κουτσουρεμένοι προϋπολογισμοί σε ποσοστό 75%, προμηθευτές που για να εφοδιάσουν τα νοσοκομεία με ότι χρειάζονται απαιτούν  να τους δώσουν τα χρωστούμενα και  μετρητοίς να πληρωθούν για τις σημερινές προμήθειες και  σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό , συνηγορούν τις δηλώσεις του νέου υπουργού υγείας Ανδρέα Ξανθού που προειδοποίησε ότι η απειλή του μπλακ-άουτ για το ΕΣΥ είναι ορατή πια.   

Το παραπάνω επισήμανε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ κι εργαζόμενος στο Πανεπιστημιακό Κυριάκος Θεοδοσάκης.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες κι αν δεν ενισχυθεί η Δημόσια Υγεία, οι κλινικές θα συγχωνεύονται , ακολουθούν τα νοσοκομεία κι έπεται κλείσιμο για κάποια από αυτά. Τέλος ανέφερε πως οι η ΠΟΕΔΗΝ ζητά άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου υγείας που ξέρει καλά τα προβλήματα του χώρου.

Οι κλινικές θα συνεχίσουν να κλείνουν και τα νοσοκομεία να υπολειτουργούν έως ότου κλείσουν με στόχο να ιδιωτικοποιηθούν με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των πολιτών εξαιτίας του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών είπε στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων στο Βενιζέλειο  Γιώργος Χονδροζουμάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News