default-image

Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου το κοινωνικό φροντιστήριο στο Δ.Ηρακλείου

Απόψεις
Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου το κοινωνικό φροντιστήριο στο Δ.Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκινά το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη το κοινωνικό φροντιστήριο που θα λειτουργήσει υπό την ομπρέλα του Δήμου Ηρακλείου στα τέσσερα Δημοτικά Διαμερίσματα και στην Κοινότητα των Βασιλειών.

Όπως είπε η αντιδήμαρχος Παιδείας Μαρία Καναβάκη μιλώντας στο Ράδιο 9,84 το κοινωνικό φροντιστήριο απευθύνεται σε μαθητές του γυμνασίου - λυκείου και ήδη 60 καθηγητές έχουν δηλώσει ότι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά στους μαθητές, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Ενδεικτικά πέρυσι μόνο σε ένα δημοτικό διαμέρισμα , όπου και λειτουργούσε το κοινωνικό φροντιστήριο, παρακολούθησαν τα μαθήματα 80 μαθητές.

Αναφορικά με την προθεσμία υποβολής αιτήσεων, εκπαιδευτικών και μαθητών, η αντιδήμαρχος διευκρίνισε πως αρχικά δίνεται η 25η Σεπτεμβρίου, προκειμένου να υπάρχει ο μπούσουλας για την έναρξη των μαθημάτων, ωστόσο οι παραπάνω μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλη τη σχολική περίοδο.

Τέλος επισήμανε πως έχουν ενημερωθεί και οι διευθύνσεις των σχολείων προκειμένου να διευκολύνουν πληροφοριακά και με μεγάλη προσοχή τις οικογένειες των μαθητών που επιθυμούν να ενταχθούν στο θεσμό του κοινωνικού φροντιστηρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News