default-image

Χ.Βαβουρανάκης: Υποβαθμίζουν την υγεία με την πολιτική τους

Απόψεις
Χ.Βαβουρανάκης: Υποβαθμίζουν την υγεία με την πολιτική τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις στην ιατρική κοινότητα της Κρήτης και της υπόλοιπης χώρας έχει προκαλέσει η αιφνιδιαστική κατάργηση των διατάξεων της περίφημης εγκυκλίου Κουρουμπλή, με την οποία ορίζονταν δύο εξαιρέσεις στη συνταγογράφηση φαρμάκων.

Ειδικότερα, μέχρι πρότινος οι γιατροί μπορούσαν να συνταγογραφούν φάρμακα - και - με την εμπορική τους ονομασία, εφόσον πρόκειται για γενόσημα ή για σκευάσματα που σχετίζονται με χρόνιες παθήσεις.

Από χθες το πρωί, ωστόσο, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) προχώρησε στη σχετική προσαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ούτως ώστε οι γιατροί να γράφουν στους ασθενείς τους μόνο δραστική ουσία και όχι να τους συστήνουν συγκεκριμένο φάρμακο.

Για προχειρότητα και έλλειψη σχεδιασμού στο χώρο της υγείας κάνει λόγω για άλλη μία φορά ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης μιλώντας στο Ράδιο 9,84.

Επαναλαμβάνει ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας υποβαθμίζονται και ότι ο ρόλος των γιατρών απαξιώνεται από την πολιτεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News