Αγγέλα Δουλγεράκη

Γάλα και σχολικά είδη συγκεντρώνει ο Δήμος Ηρακλείου

Γάλα και σχολικά είδη για τους μαθητές που τα έχουν ανάγκη συγκεντρώνει ο Δήμος Ηρακλείου από σήμερα έως και τις 9 Σεπτεμβρίου 2015 με την υποστήριξη και συμμετοχή φορέων, συλλόγων, σωματείων. Σύνθημα της νέας αυτής προσπάθειας «στην κρίση όλοι μαζί μπορούμε».

Όπως δήλωσαν οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη και Αθηνά Σπανάκη- Κοχιαδάκη στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, οι Διευθύνσεις Παιδείας Πολιτισμού & Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Ανάπτυξης, αναλαμβάνουν δράση για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών και γάλακτος που θα διατεθούν σε οικογένειες που - αποδεδειγμένα και μετά από έκθεση Κοινωνικού Λειτουργού - αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης και πλήρη αδυναμία κάλυψης των βασικών αναγκών των παιδιών τους, ενόψει της έναρξης του Σχολικού Έτους 2015-2016.

Η προσπάθεια συγκέντρωσης των σχολικών ειδών και του γάλακτος θα πραγματοποιηθεί στη Λότζια στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2015 με την υποστήριξη και συμμετοχή φορέων, συλλόγων, σωματείων και συγκεκριμένα:

της Ζωόφιλης Δράσης.

του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου

του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης

της Φιλοζωικής Κρήτης

της Εθελοντικής Ομάδας του Δήμου Ηρακλείου "Το Κοινόν Των Κρητών".

του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ηρακλείου "Αρετούσα"

των Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Νομού Ηρακλείου

 Όσοι πολίτες επιθυμούν να συμβάλλουν στην υπεράσπιση του αναφαίρετου δικαιώματος όλων των παιδιών για πρόσβαση στη μόρφωση και στη διατροφή, παρακαλούνται να προσφέρουν ότι μπορούν σε σχολικά είδη (τσάντες, μολύβια, στυλό, μαρκαδόρους, γομολάστιχες, τετράδια, ντοσιέ κλπ) και γάλα (εβαπορέ ή παστεριωμένο).

Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί  στη Λότζια στις προαναφερόμενες ημερομηνίες, από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ ή στα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Ηρακλείου (πρώην ΚΑΠΗ) και στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου από 8:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι.

Σχόλια