default-image

Δεν θα επιτρέψουμε να μας αφανίσουν λένε αγρότες στο Ράδιο 9,84

Απόψεις
Δεν θα επιτρέψουμε να μας αφανίσουν λένε αγρότες στο Ράδιο 9,84

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αιτία πολέμου για τον αγροτικό κόσμο της χώρας η απόφαση για την αύξηση των συντελεστών φορολόγησής τους και η προκαταβολή του φόρου στο 100% , με την υπόσχεση ότι μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές προκειμένου ο συντελεστής για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να κατέβει στο 13% από το 26% και η προκαταβολή φόρου στο μισό.

Προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις και καλούν τους πολιτικούς που δεν μπορούν να προασπιστούν τα συμφέροντα τους να παραιτηθούν .

''Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να μας αφανίσουν'' είπαν ενδεικτικά στο Ράδιο 9,84 οι : Γιώργος Τζωρτζάκης, Πρίαμος Ιερωνυμάκης και Γιάννης Λεονταράκης.

Εντωμεταξύ, μετά τη χθεσινή συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό, αύριο το πρωί στην περιφέρεια με πρωτοβουλία της ομάδας αμπελουργών συγκαλείται ευρεία σύσκεψη στην οποία έχουν κληθεί όλοι οι τοπικοί φορείς, προκειμένου να πάρουν θέση δημόσια, έναντι των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου.

Από την πλευρά του ο μελισσοκόμος - περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Λεονταράκης  έχει ζητήσει τη σύγκληση του περιφερειακού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα το αγροτικό - κτηνοτροφικό προκειμένου να λάβει το σώμα συγκεκριμένες θέσεις και το ψήφισμα του να αποσταλεί στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, κοροϊδία θεωρούν οι αγρότες πως είναι οι προτάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την φορολόγηση τους ,όπως και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού πως ο πρωτογενής τομέας είναι ο κινητήριος μοχλός της οικονομίας.

Μιλούν για τη στάση των πολιτικών που μέχρι σήμερα δεν κατάφεραν να προασπίσουν τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών , αλλά έμειναν κολλημένοι σε πολιτικές που αφανίζουν τους αγρότες του νότου της Ευρώπης και τους  κάλεσαν να πάρουν θέση, σε διαφορετική περίπτωση να παραιτηθούν .

Απαντώντας στο επιχείρημα της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης ότι είναι ώρα να φορολογηθούν και οι αγρότες που μέχρι σήμερα βρισκόταν σε καθεστώς προστασίας, τόσο ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ όσο και ο επικεφαλής της ομάδας αμπελουργών , Γ.Τζωρτζάκης και Π.Ιερωνυμάκης, ανέφεραν πως ο παραγωγός πληρώνει καθημερινά μεγάλο κόστος για την παραγωγή των προϊόντων του, κόβει τις αποδείξεις του για τα προϊόντα που διαθέτει στην αγορά, πληρώνει δυσθεώρητες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, και βέβαια δεν έχει ένα μισθό για τη διαβίωση του ιδίου και της οικογένειας του.

Αναφορά από τους ίδιους και στα λάθη του συνεταιριστικού κινήματος που στην πάροδο του χρόνου  μετατράπηκε σε κομματική μηχανή, εφαλτήριο ανόδου στην εξουσία για πολλούς σε όλη τη χώρα.

Μεταξύ των προτάσεων και των τριών παραγωγών από τη συχνότητα του Ράδιο 9,84 η αφύπνιση του αγροτικού κόσμου και η συσπείρωσή του καθώς τα λάθη του παρελθόντος έχουν φέρει τα πάνω κάτω στο εισόδημά τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News