default-image

Στο πάρκο της Μικράς Ασίας η εκδήλωση της επιτροπής ειρήνης

Κρήτη
Στο πάρκο της Μικράς Ασίας η εκδήλωση της επιτροπής ειρήνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από τη χρήση των ατομικών όπλων στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι διοργανώνει το Σάββατο 8 Αυγούστου στο πάρκο της Μικράς Ασίας (δίπλα από τη Β' ΔΟΥ, λεωφόρος Κνωσού) η επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου.

Στη σχετικά ανακοίνωση της επιτροπής αναφέρεται:

''Στις 6 και στις 9 Αυγούστου 1948, πριν 70 χρόνια, η ανερχόμενη ιμπεριαλιστική υπερδύναμη, οι ΗΠΑ, βάζανε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή τους με τον πιο απάνθρωπο τρόπο σ' ένα έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας.

Έπρεπε ο κόσμος να μάθει πιο είναι το νέο αφεντικό. Στόχος τους να υποτάξουν τους λαούς της γης, την ΕΣΣΔ και το επαναστατικό κίνημα στη θέλησή τους. Και να στείλουν ένα μήνυμα στους άλλους «φίλους» τους κυρίως στους Άγγλους ότι αυτοί είναι οι κυρίαρχοι στον μεταξύ τους ανταγωνισμό.

Αυτή είναι η ουσία και ο σκοπός της καταστροφής των δύο ιαπωνικών πόλεων αντίθετα με όσα η προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών υποστηρίζει.

70 χρόνια μετά, οι λαοί ζουν με την πυρηνική απειλή.

70 χρόνια μετά, τα εκσυγχρονισμένα πυρηνικά όπλα χρησιμοποιούνται για το μοίρασμα των αγορών.

 70 χρόνια μετά, η γη των λαών του Ιράν του Ιράκ της Γιουγκοσλαβίας δέχεται τα όπλα του απεμπλουτισμένου ουρανίου των ΝΑΤΟικών.

70 χρόνια μετά, στις εγκαταστάσεις των Αμερικάνικων Βάσεων  στην Ελλάδα η αποθήκευση και η μεταφόρτωση πυρηνικών όπλων είναι γεγονός.

 Στην Ελλάδα, με πρόσχημα τη γεωστρατηγική αναβάθμιση, τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εμπλέκουν ολοένα και πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συμμετέχοντας ενεργά σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και εκστρατείες.

Τα σχέδια για δημιουργία ΝΑΤΟϊκής βάσης σε νησί του Αιγαίου, η αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων, καθώς και το πλήθος των γυμνασίων και των συνεκπαιδεύσεων στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αυτό ακριβώς μαρτυρούν.

Μπορεί οι κυβερνήσεις να εναλλάσσονται, παραμένει όμως το βασικό: ο καπιταλισμός, οι συμμαχίες για τη διατήρηση της αστικής εξουσίας και την καθυπόταξη του ελληνικού λαού κάτω από τη σημαία των επιχειρηματικών ομίλων.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη όλα αυτά τα χρόνια αντιτάχθηκε σταθερά σε κάθε ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό, αναδεικνύοντας την οικονομική βάση τους, κρατώντας ψηλά τη σημαία της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, ενάντια στο φασισμό και στους απογόνους του -τη Χρυσή Αυγή- αποκαλύπτοντας την εγκληματική φύση του ιμπεριαλισμού και αντιπαλεύοντας την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα.

Σήμερα, μέσα στη θύελλα των νέων αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων του 3ου μνημονίου, που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε συνεργασία με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι, καλούμαστε να τιμήσουμε τα θύματα του ολοκαυτώματος στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, διατρανώνοντας ότι η όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας μας, είναι θανάσιμος κίνδυνος για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού.

Δυναμώνουμε την αντιιμπεριαλιστική πάλη, απαιτώντας:

Την καταστροφή όλων των πυρηνικών όπλων.

Την απομάκρυνση των ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων από την Ελλάδα.

Την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις επιχειρήσεις των ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου συμμετέχοντας στον αγώνα αυτό διοργανώνει εκδήλωση Μνήμης και Αγώνα για τα 70 χρόνια από το έγκλημα της Χιροσίμας και Ναγκασάκι στο πάρκο Μικράς Ασίας (δίπλα από τη Β' ΔΟΥ Ηρακλείου, λεωφόρος Κνωσσού), το Σάββατο 8 Αυγούστου στις 8:00 μμ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News