Αγγέλα Δουλγεράκη

Το μυστικό κρύβεται πάντα στο τέλος;

Συγχωρέστε με αλλά με κάνατε τόσο καχύποπτο πολίτη που διαβάζω τρείς και πέντε φορές τις ειδήσεις που διαρρέεται προκειμένου να καταλάβω τι θέλετε να μου πείτε πριν, μετά και κάτω από τις λέξεις που χρησιμοποιείται.

Το υπουργείο υγείας λέει έβαλε στο μάτι τη παιδική παχυσαρκία - ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ - κάτι που έπρεπε να γίνει από προχθές κι αποφάσισε να την χτυπήσει, με στατιστικά στοιχεία, ενημέρωση, άθληση, διανομή φρούτων, αλλαγή λίστας προς πώληση προϊόντων από τα κυλικεία των σχολείων.

Θα υποθέσω ότι διαθέτει στατιστικά , επίσημα και επιστημονικών φορέων στοιχεία, για την ασθένεια που προκαλέσαμε στα παιδιά μας, - παχυσαρκία-  κι αν δεν έχει μπορεί να πάει στην ιατρική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Κρήτης για να μάθει με τον πλέον τραγικό τρόπο τι έχουμε προκαλέσει στα παιδιά που μεγαλώνουμε.

Θα υποθέσω επίσης ακόμα ότι η συνέχεια και η επεξεργασία των δεδομένων θα είναι τόσο γρήγορη και εμπεριστατωμένη που άμεσα από τη νέα σχολική χρονιά θα προχωρήσει στην επιβολή μέτρων τουλάχιστον στα κυλικεία των σχολείων και στους χώρους άθλησης ή συγκέντρωσης παιδιών.

Να υποθέσω επίσης ότι οι αναφορές περί διανομής φρούτων στα σχολεία δεν θα είναι της ίδιας κατηγορίας του κακόγουστου κι επικίνδυνου πλην κοστοβόρου αστείου του παρελθόντος που τα φρούτα ήταν σαπισμένα ίσως και εισαγόμενα κάποια από αυτά από τρίτες χώρες όπως κατήγγειλαν παραγωγοί , αντί Ελληνικών και ποιοτικών προϊόντων.

Θα υποθέσω ότι ''κανένας'' δεν επιθυμεί να παίξει με το παιδί του για το κέρδος του.

Διαβάστε τι αναφέρει το ρεπορτάζ που διαρρέεται ''εντέχνως '' από το υπουργείο:

''Ο  τρίτος πυλώνας αφορά στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας .

Για την καλύτερη επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου εντάσσονται ενισχυμένες δράσεις, όπως τα ενημερωτικά σεμινάρια δασκάλων ώστε να μπορούν να «τρέχουν» προγράμματα διατροφικής αγωγής, ενδελεχής και οργανωμένη ενημέρωση των γονέων, προληπτικοί ιατρικοί έλεγχοι των παιδιών, διανομή φρούτων στα σχολεία και συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ήδη, υπάρχει μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Πολιτισμού-Αθλητισμού ''.

Εντοπίσατε το μυστικό και το κέρδος;

ΑΓΔ

Σχόλια