Αγγέλα Δουλγεράκη

Άνω κάτω οι εκπαιδευτικοί με την αύξηση του ωραρίου

Αντιδράσεις γεννούν οι δηλώσεις του υπουργού παιδείας Αριστείδη Μπαλτά για αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία το Σεπτέμβριο.


Για ρεσιτάλ προχειρότητας και  ανευθυνότητας  στην  παιδεία κάνει λόγο ο σύλλογος Νίκος Καζαντζάκης , καλώντας την  πολιτική  ηγεσία  του  υπουργείου  να  υπερβεί  τις  κομματικές  της  αγωνίες  και  σκοπιμότητες και  με  αίσθημα  ευθύνης να  προβεί  στις  απαραίτητες  ενέργειες  να  πάρει  τις  αποφάσεις  εκείνες  που  θα  εξασφαλίσουν την  ομαλή  έναρξη  και  λειτουργία  των  σχολείων  από την  πρώτη  μέρα  της  σχολικής  χρονιάς αποδεικνύοντας  έμπρακτα  ότι για την  κυβέρνηση, η  Παιδεία  εξακολουθεί  να  είναι πρώτη  εθνική  προτεραιότητα .


Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα δεχθεί αυτές τις αλχημείες για την κάλυψη των κενών στα σχολεία μας, με αυξήσεις των ωρών διδασκαλίας, με αύξηση των μαθητών ανά τάξη και με νέες συγχωνεύσεις σχολείων, απαντά η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης .

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ καλούν τους συναδέλφους σε μαζική, μαχητική απάντηση ενάντια στα πακέτα μέτρων στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που έχει και την πλήρη στήριξη των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ.

Ν.Καζαντζάκης: Το ρεσιτάλ της  προχειρότητας

και  της  ανευθυνότητας  στην  παιδεία  συνεχίζεται …….

Τα σχολεία ανοίγουν  μόλις σε ένα μήνα , τα αδιέξοδα  όμως παραμένουν, η νέα σχολική χρονιά προοιωνίζεται  δύσκολη και προβληματική.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά το αυτονόητο, στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα, γίνεται ζητούμενο.

Με ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην οικονομία και τα εφιαλτικά σενάρια επιστημονικής  φαντασίας που επεξεργάστηκαν  κάποιοι υπηρετώντας  τις  δογματικές  τους  αγκυλώσεις αλλά  και  μια άλλη  εποχή .  

Μοιραία εκφράζουμε  τις  ανησυχίες  μας για  το  ότι   η επόμενη σχολική χρονιά βρίσκεται  ουσιαστικά στον αέρα, καθώς ακόμα δεν έχει γίνει  ο  ανάλογος σχεδιασμός και  προγραμματισμός από  την  μεριά  της ηγεσίας του  Υπουργείου Παιδείας καθώς δεν  έχουν  πραγματοποιηθεί ακόμα οι  υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών και δεν  γνωρίζουμε  ακόμα τον  ακριβή  αριθμό  των  προσλήψεων.

Με  βάση τα  στοιχεία των  εκπαιδευτικών  ομοσπονδιών    στην   Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση οι κενές θέσεις που θα πρέπει να καλυφθούν υπολογίζονται σε  25.000 εκπαιδευτικούς. Την  ίδια στιγμή ο αρμόδιος υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς δηλώνει   ότι υπάρχουν τα χρήματα για να καλυφθεί το 50% των κενών θέσεων που της  υπολογίζει με  βάση  τα  στοιχεία  του  Υπουργείου  σε  20.000 ενώ  για  την  κάλυψη των  υπόλοιπων  κενών επιλέγει  ως  λύση την  αύξηση  του  ωραρίου  των  εκπαιδευτικών !!!!!

Έρχεται  δηλαδή  με  περισσή  ελαφρότητα να  απαντήσει στην  προχειρότητα  και  στην  έλλειψη  προγραμματισμού  που  βαραίνει  το  υπουργείο  του με  ένα  μέτρο  που οι ίδιοι  καταδίκαζαν  λίγους  μήνες  πριν όταν  δήλωναν  προεκλογικά στην  προσπάθεια  τους  να  υφαρπάξουν  την  ψήφο  των  εκπαιδευτικών  ότι ΄΄  η αύξηση  του  ωραρίου  των  εκπαιδευτικών  πλήττει  ευθέως το  δικαίωμα  στην  εργασία χιλιάδων  εκπαιδευτικών όσο  και  την  ίδια  την  εκπαιδευτική  διαδικασία… ΄΄  

Επίσης  η  κυβέρνηση της  ΄΄  Πρώτη  Φορά Αριστερά ΄΄  άρχισε  τις  ποιοτικές  εκπτώσεις και  διακόπτει  το  πρόγραμμα  του  ψηφιακού  σχολείου συνολικού  προϋπολογισμού 174,4  εκατομμύρια  ευρώ  που  εγκρίθηκε  από  την  ευρωπαϊκή  επιτροπή  τον  Φεβρουάριο του  2014  με  στόχο  την  αναβάθμιση  της  εκπαιδευτικής  διαδικασίας  και  την  προμήθεια  διαδραστικών  συστημάτων  στις  σχολικές  αίθουσες γυρίζοντας  την  εκπαίδευση  πολλά  χρόνια  πίσω..

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να κάνει άμεσα τις  ενέργειες  που  απαιτούνται για την  ομαλή έναρξη  της  νέας σχολικής  χρονιάς.

Να  προχωρήσει άμεσα  σε  μόνιμους  διορισμούς  εκπαιδευτικών όπως  κατά  επανάληψη  έχει  τονίσει.

Να εξασφαλίσει  τις  απαραίτητες  πιστώσεις  αναπληρωτών  ώστε  την  πρώτη  μέρα  του  σχολικού  έτους οι  μαθητές  να  βρουν  τους  εκπαιδευτικούς  τους  σε  όλα  τα  σχολεία.

Να  συσταθούν  άμεσα και οργανικές  θέσεις  των  εκπαιδευτικών  ειδικοτήτων που  το  ίδιο  το  Υπουργείο έχει εξαγγείλει.

Να  προηγηθούν  και  να  πραγματοποιηθούν  οι υπηρεσιακές μεταβολές, μεταθέσεις , αποσπάσεις  από  ΠΥΣΠΕ  σε ΠΥΣΠΕ  'ώστε  να  σταματήσει  η  ομηρία  των  συναδέλφων  που  δεν  γνωρίζουν  ακόμα  σε  ποιο  σχολείο  θα  υπηρετήσουν  την  επόμενη  σχολική  χρονιά.

Καλούμε την  πολιτική  ηγεσία  του  υπουργείου  να  υπερβεί  τις  κομματικές  της  αγωνίες  και  σκοπιμότητες και  με  αίσθημα  ευθύνης να  προβεί  στις  απαραίτητες  ενέργειες  και  να  πάρει  τις  αποφάσεις  εκείνες  που  θα  εξασφαλίσουν την  ομαλή  έναρξη  και  λειτουργία  των  σχολείων  από την  πρώτη  μέρα  της  σχολικής  χρονιάς αποδεικνύοντας  έμπρακτα  ότι για την  κυβέρνηση, η  Παιδεία  εξακολουθεί  να  είναι πρώτη  εθνική  προτεραιότητα .

Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών ΠΕ

Η συνεχόμενη υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και η εξόντωση του Έλληνα Εκπαιδευτικού δεν έχει τελειωμό.

Μετά από τους μισθούς πείνας (απώλειες πάνω από 40% την τελευταία 5ετία), την αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, την αύξηση 2 ωρών στης δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την "εξαφάνιση" των χρημάτων των ταμείων μας, τη συνεχόμενη αύξηση της καταβολής των ασφαλιστικών μας εισφορών και παράλληλα τη μείωση των παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης , την συνεχή υποχρηματοδότηση των σχολείων μας, τα αμέτρητα κενά, τους μηδενικούς διορισμούς, την παραμέληση της Ειδικής αγωγής,  έρχεται τώρα  ο νέος υπουργός παιδείας Α. Μπαλτάς να μας μιλήσει για το φιλότιμο των εκπαιδευτικών και για να βάλουμε ακόμα μια φορά «πλάτη» με 1 -2 ώρες αύξηση των ωρών διδασκαλίας μας.

Από την περίοδο της κ. Διαμαντοπούλου και του συνεχιστή της κ. Αρβανιτόπουλου στο Υπουργείο Παιδείας καλλιεργήθηκε, ζυμώθηκε και υλοποιήθηκε εν μέρη (στη δευτεροβάθμια) η πρόταση για αύξηση των ωρών διδασκαλίας στους Εκπαιδευτικούς με απώτερο σκοπό τη μείωση του αριθμού αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται κάθε σχολική χρονιά και την κάλυψη των τεράστιων αναγκών.

Οι εκπαιδευτικοί έχοντας αίσθηση ευθύνης και αντίληψη των δυσκολιών της ελληνικής κοινωνίας δεν εργάζονται εθελοντικά επειδή το λέτε εσείς κ. υπουργέ αλλά επειδή το κρίνουν οι ίδιοι σωστό να το πράξουν. Δεν το κάνουν για να βάλουν πλάτη σε ένα χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα ή για να περάσουν νέα μνημόνια και να διαμορφωθεί ένας νέος εργασιακός μεσαίωνας αλλά για να αγκαλιάσουν τις ανάγκες της κοινωνίας μας και της νέας γενιάς.

Είναι βέβαιο πως με την ίδια ρητορική που ακολούθησαν οι προκάτοχοί σας, συνεχίζετε και εσείς. Δεν φαίνεται να διαφέρει η πολιτική σας από τους προηγούμενους εμπνευστές του νεοφιλελεύθερου μοντέλου στην εκπαίδευση… Οι προηγούμενες πολιτικές ισοπέδωσαν όλα τα εργασιακά, θεσμικά και κοινωνικά δικαιώματά μας και προχώρησαν χωρίς κανέναν ενδοιασμό στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου, στην περαιτέρω αύξηση της ανεργίας και στην προσπάθεια εξόντωσης του Εκπαιδευτικού. Θα πράξετε το ίδιο;

Προτείνουμε να επενδύσετε στην εκπαίδευση, σε ένα από τα βασικότερα αναπτυξιακά μεγέθη της χώρας μας, και να βρείτε τα χρήματα που απαιτούνται για την κάλυψη όλων των κενών στη δημόσια εκπαίδευση (27.000 είναι τα κενά υπουργέ και όχι 20.000). Βρείτε τα απαιτούμενα χρήματα από τους μεγαλοκαναλάρχες (που τους κυνηγάτε τόσους μήνες…), βρείτε τα χρήματα από τους φοροφυγάδες (γιατί εμείς πληρώνουμε κανονικότατα τους φόρους μας), βρείτε τα χρήματα από τα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων ετών (π.χ. Αγροτική Τράπεζα κ.α.)… Μην μένετε στα λόγια. Οι πράξεις σας κρίνονται!!!!!  

Κ. Υπουργέ, αν ενδιαφέρεστε για την κοινωνία και το μέλλον μας ως χώρα, δώστε αξία σε όσα πράγματα αξίζουν επιτέλους… Μην υποτιμάτε τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία, δεν βάζουμε πλάτη επειδή το λέτε, δεν σας χαρίζουμε τις ζωές μας, δεν χαλαλίζουμε το μέλλον της νέας γενιάς… Το λαό μας, αυτόν τον υπερήφανος λαό, με τη μεγάλη ιστορία τον έχετε καταντήσει επαίτη. Φτάνει πια!!!!

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν θα δεχθεί αυτές τις αλχημείες για την κάλυψη των κενών στα σχολεία μας, με αυξήσεις των ωρών διδασκαλίας, με αύξηση των μαθητών ανά τάξη και με νέες συγχωνεύσεις σχολείων.

Καλούμε το υπουργείο παιδείας να προχωρήσει σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς και σε εξασφάλιση των πιστώσεων για να προσληφθούν όσοι αναπληρωτές απαιτούνται για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας. Εσείς μπορεί να δέχεστε εκπτώσεις στην πολιτική σας εμείς όμως δεν δεχόμαστε στην εκπαίδευση των παιδιών μας.

Η κοινωνία και η νέα γενιά δεν σας φταίνε σε τίποτα για να τα θυσιάζεται!!!!

 Σε αγώνα καλεί το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, αναπληρωτή, σου ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο έργο που έχεις μπροστά σου.  

Καλείσαι να κάνεις αίτηση για αναπληρωτής για άλλη μια χρονιά, χωρίς να ξέρεις πότε και που θα σε προσλάβουν. Οι ανάγκες μας όμως για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για σταθερό, αξιοπρεπές εισόδημα, η ανάγκη μας να μεγαλώνουμε με αξιοπρέπεια την οικογένειά μας, δεν χωράει στα εφήμερα και με ημερομηνία λήξης προγράμματα εργασίας.

Σε καλούμε να παλέψουμε μαζί για ζωή και δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Καμία αυταπάτη, καμία αναμονή για την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προσθέτει νέα μνημόνια, τσακίζει μορφωτικά δικαιώματα και ανοίγει το δρόμο για δραματικές περικοπές στον αριθμό των αναγκαίων μόνιμων διορισμών (αν θα γίνουν) και στις προσλήψεις αναπληρωτών (αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τμήματα 30 μαθητών, αντιλαϊκά ισοδύναμα, δραστικές περικοπές στις κρατικές δαπάνες για μισθούς).

Αυτή την αντιλαϊκή πολιτική καταδίκασε η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομισθίων συμμετέχοντας στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας στις 23 Ιούλη,  όποτε και πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπειών των αναπληρωτών με το Υπουργείο Παιδείας. Έθεσαν το πάγιο αίτημα για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, τη στιγμή που μόνο αυτό καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών της λαϊκής οικογένειας. Τα κενά σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Υπουργείου είναι πάνω από 25.000, γεγονός που αναδεικνύει και την αναγκαιότητα του αιτήματος.

Παράλληλα έθεσαν αιτήματα που αφορούν το επίπεδο ζωής ως συμβασιούχοι, όπως το δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας, της πλήρους ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για όλους, ανεξάρτητα προϋπηρεσίας, το δικαίωμα στις άδειες, επίδομα ενοικίου, θέρμανσης. Ζήτησαν να γίνουν οι αιτήσεις σε μια φάση, αφού δημοσιοποιηθούν όλα τα κενά το Σεπτέμβρη, την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας μας 2010-2012, όπως και την κατάργηση του διετούς τιμωρητικού αποκλεισμού.

Αυτά τα αιτήματα υιοθετήθηκαν από το συνέδριο της ΔΟΕ, ύστερα από μαχητικές παρεμβάσεις των συναδέλφων αναπληρωτών και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τα στήριξαν κατά την ψηφοφορία.

 Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου δεν δεσμεύτηκαν για τίποτα, ούτε για τον αριθμό των διορισμών, ούτε για την κάλυψη των κενών και την ομαλή λειτουργία των σχολείων τον Σεπτέμβρη, ούτε για τα άμεσα προβλήματα που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Χαρακτηριστική είναι και η έκφραση που χρησιμοποιούσαν κάθε φορά «ήρθαμε εδώ για να ακούσουμε και όχι για να δεσμευτούμε». Η κοροϊδία θα πρέπει να τελειώσει.

Οι χιλιάδες συνάδελφοι πρέπει να πάρουν μία απάντηση. Δεν συναντιόμαστε για να κάνουμε φιλολογικές συζητήσεις. Η κυβέρνηση να απαντήσει εάν είναι διατεθειμένη να καλύψει τα κενά, να καλύψει τη βασική ανάγκη των παιδιών να παρακολουθούν ανεμπόδιστα το μάθημα, την ανάγκη των συναδέλφων για εργασία με πλήρη δικαιώματα. Οι δηλώσεις Μπαλτά για  ενδεχόμενη αύξηση ωραρίου και ότι τα κονδύλια επαρκούν μόνο για 10.000 αναπληρωτές, τη στιγμή που τα κενά ανέρχονται στις 25.000- όπως κουτσουρεμένα τα υπολογίζει το Υπουργείο- δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για εφησυχασμό. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε εγρήγορση, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, ώστε να  διεκδικήσουμε το αυτονόητο δικαίωμά μας στη δουλειά και στη μόρφωση των παιδιών μας.

Τα Δ.Σ. ΟΛΜΕ και ΔΟΕ πραγματοποίησαν στις 23 και 24/7 συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη για τα φλέγοντα εκπαιδευτικά ζητήματα. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών εξέφρασαν την αγωνία τους για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών αλλά και για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, καθώς με την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνει νέα βάρη στις ζωές των εργαζομένων και πολύ περισσότερο στους συναδέλφους της ελαστικής εργασίας.

Με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και τις περικοπές που έχουν αποφασιστεί στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας των κατευθύνσεων της ΕΕ (δημοσιονομικό συμβούλιο, αντιλαϊκά ισοδύναμα, ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί) οδηγούμαστε σε απώλεια χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας και στο χώρο της εκπαίδευσης. Στην ατζέντα μπαίνει το καθεστώς μόνιμης κινητικότητας στο Δημόσιο από το 2016. Επιπρόσθετα, το ανώτατο όριο του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο θα προσαρμόζεται με στόχο να διασφαλίζεται η μείωσή του σε σχέση με το ΑΕΠ μέχρι το 2019.

Οι εξελίξεις αυτές, μαζί με τη νέα διάταξη για τα 30άρια τμήματα, αντικειμενικά δημιουργούν βάσιμους φόβους για δραματικές περικοπές στον αριθμό των αναγκαίων μόνιμων διορισμών (θα γίνουν;) και στις προσλήψεις αναπληρωτών.     Δυστυχώς ο Αν. Υπουργός επιβεβαίωσε τους φόβους μας. Θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα για το σχεδιασμό της νέας χρονιάς, για να λειτουργήσουν τα σχολεία ομαλά, με εκπαιδευτικούς και μαθήματα για όλα τα παιδιά. Συγκεκριμένα ρωτήσαμε τον Αν. Υπουργό για τον αριθμό των μονίμων διορισμών στην εκπαίδευση, τη στιγμή που τα κενά με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς υπολογίζονται σε πάνω από 25.000, στοιχεία που επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα του σύγχρονου και ρεαλιστικού αιτήματος της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Τονίσαμε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την επίλυση οξυμμένων προβλημάτων των συναδέλφων αναπληρωτών και πρόσληψή τους σε μία φάση από την αρχή της χρονιάς. Τέλος θέσαμε το ζήτημα των απόδοσης οργανικών θέσεων για όλους τους εκπαιδευτικούς.

       Για τους εκπαιδευτικούς που μετατάχτηκαν από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια, απάντησε ότι δεν υπάρχει κατεύθυνση υποχρεωτικής επιστροφής τους στη δευτεροβάθμια, αλλά και ότι δεν έχουν ακόμα εξασφαλιστεί οργανικές θέσεις για αυτούς τους συναδέλφους. Ταυτόχρονα καμία μέριμνα δεν προτίθεται να λάβει για τις αντίστοιχες ειδικότητες της πρωτοβάθμιας που ζητούν μετάθεση ή απόσπαση στον τόπο διαμονής τους.

 Τι εμποδίζει τη μόνιμη και σταθερή εργασία για χιλιάδες εκπαιδευτικούς; Τα Διαρκή Μνημόνια της ΕΕ και του κεφαλαίου, η στρατηγική της ανταγωνιστικότητας που θέλει φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους, μικρό και ευέλικτο κράτος για να αυξηθούν τα κέρδη, οι επιδοτήσεις και τα προνόμια τραπεζιτών, εφοπλιστών και βιομηχάνων.  

Αυτή τη στρατηγική των ελαστικών σχέσεων εργασίας, τη στρατηγικής της καπιταλιστικής ανάπτυξης αποδέχονται όλες οι άλλες δυνάμεις στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, που απέρριψαν για ακόμα μια φορά και στο 17ο συνέδριο το αίτημα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αίτημα που υιοθετήθηκε από το συνέδριο της ΔΟΕ ύστερα από μαχητικές παρεμβάσεις συναδέλφων αναπληρωτών.  Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, απορρίπτοντας αυτή τη θέση, οδηγούν στην παραίτηση από το αίτημα: εδώ και τώρα μονιμοποίηση και αποδέχονται τη λογική μια ζωή αναπληρωτής.

Οι συνάδελφοι αναπληρωτές πρέπει εδώ και τώρα να οργανώσουν τον αγώνα, να διεκδικήσουν αυτό που τους ανήκει, το δικαίωμα σε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά!

Η πολυδιάσπαση στο χώρο των συμβασιούχων, η συγκρότηση πολλών υποομάδων ανάλογα με τις επιτυχίες στον ΑΣΕΠ, την προϋπηρεσία, τα μεταπτυχιακά δεν οδηγεί πουθενά. Καλλιεργεί τη συντεχνιακή λογική, τον ατομισμό, διασπά τον κλάδο, μας αφοπλίζει, αφήνει στο απυρόβλητο τη κυβέρνηση.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν τους συναδέλφους σε μαζική, μαχητική απάντηση ενάντια στα πακέτα μέτρων στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που έχει και την πλήρη στήριξη των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ. Ο αγώνας για την μόνιμη και σταθερή δουλεία είναι αγώνας ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. που επιδιώκει την καπιταλιστική ανάκαμψη, τη θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων με θύματα τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Έχουμε τη δύναμη, με τη μαζικοποίηση των αγώνων, την κατεύθυνσή τους, να φέρουμε τα πάνω - κάτω, να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης και ανάκτηση απωλειών!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια