default-image

Η ''λύση'' στο σταυρόλεξο για ‘''αξιοπρεπείς'' λύτες

Περίεργα
Η ''λύση'' στο σταυρόλεξο για ‘''αξιοπρεπείς'' λύτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έως χθες αναρωτιόμουνα ποια είναι εκείνη η κοινωνία που μπορεί να δεχθεί μέλη της να επιτίθενται σε βάρος μελών της χωρίς να αντιδρά και χωρίς να προστατεύει τα θύματα. Αναφερόμουν στον άγριο ξυλοδαρμό ενός ηλικιωμένου από μία παρέα χωρίς αιτία, στον προφήτη Ηλία.

Πως καταφέρνει υπό τη σκιά του άγραφου νόμου της σιωπής να βλέπει τους μεν να επιτίθενται σε ''ένα'' και να μην μπαίνει μπροστά για να τον σώσει από τη λυσσαλέα μανία τους . Πως καταφέρνει να κάθεται σε ένα καφενείο και να κάνει ότι δεν βλέπει εκείνο που κακοποιείται.

Πως καταφέρνει να απαντά  ''Δεν ξέρω δεν είδα'' σε εκείνο που ρώτησε ''Ποιοί ήταν εκείνοι που με χτύπησαν''.

Σήμερα παρά τα αναπάντητα ερωτηματικά που μόνο με εικασίες μπορούν να απαντηθούν, ανοίγει μία χαραμάδα στο φως από τον πρόεδρο της κοινότητας και πρόεδρο του συλλόγου κατά της βίας Νίκο Μαρτιμιανάκη που τον άκουσα να λέει:

''Ο Προφήτης Ηλίας δεν είναι χωριό για πέταμα. Έχει ιστορία και προοπτικές ανάπτυξης.

Είναι εγκληματίες όλοι όσοι συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο. Οι πράξεις τους είναι καταδικαστέες κι είναι κρίμα που μέσα από τον πόνο των οικογενειών τους δεν έχουν καταλάβει τίποτα.

Εάν μάλιστα δεν τους αρέσει, αυτό που στο σύνολο της πρεσβεύει η κοινωνία της περιοχής, τότε μπορούν να επιστρέψουν στον τόπο της καταγωγής τους''.

Ο Νίκος Μαρτιμιανάκης  συνδέει παράλληλα τη βία με την κρίση και συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτή.

''Θα πάω στον εισαγγελέα σύντομα'' αναφέρει . ''Η επιλογή μου και ο δρόμος που χάραξα πάει μόνο μπροστά. Θα τον ενημερώσω για όσα στοιχεία διαθέτω''.

Εύχομαι η χαραμάδα να γίνει φώς και δίπλα του σε αυτή την προσπάθεια του και στα φανερά να έχει όλους τους συγχωριανούς του.

ΑΓΔ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News