default-image

"Άφησε μια χαραμάδα" στο Φοιτητικό Κέντρο του Π.Κ.

Κρήτη
"Άφησε μια χαραμάδα" στο Φοιτητικό Κέντρο του Π.Κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τελειόφοιτοι του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας με διευθυντή σπουδών και βασικό εμψυχωτή τον κύριο Λάκη Κουρετζή, με την ευκαιρία της λήξης των σπουδών τους, παρουσιάζουν την καθιερωμένη πλέον θεατρική τους παράσταση με τίτλο «Άφησε μια χαραμάδα».

Η παράσταση, με τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και τη συμπαράσταση-σκηνοθετική επιμέλεια της καθηγήτριάς τους Ανδρομάχης Μοντζολή, παρουσιάζεται το Σάββατο και ώρα 9 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο στο Φοιτητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κρήτης, στις Βούτες Ηρακλείου, στην αίθουσα «Μανασσάκη Μαρία».

Η παράσταση προέκυψε από την ενασχόληση της ομάδας μας με τους αρχαιοελληνικούς μύθους και τη μεταφορά τους στη σύγχρονη πραγματικότητα.

«Μελετώντας τη διαχρονικότητα και το νόημα των αρχαιοελληνικών μύθων ως τρόπο προσέγγισης της σύγχρονης πραγματικότητας και μέσα από τη διαδικασία των αναπαραστάσεων μπορέσαμε να βρούμε κάποιες απαντήσεις στα υπαρξιακά μας ερωτήματα.

Ανακαλύπτοντας τον εαυτό μας με βιωματικές μεθόδους έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ανθρώπινη φύση και κατ επέκταση να αγαπήσουμε τον Άνθρωπο. Στην ταχύτητα και την αδηφαγία της εποχής μας εμείς αντιτάσσουμε το θεατρικό παιχνίδι.

Έτσι μπορούμε να δημιουργούμε αντί να παράγουμε, να απολαμβάνουμε αντί να καταναλώνουμε, να σταματούμε και να συλλογιόμαστε τη ζωή μας.

Αναζητούμε το νόημα της ύπαρξης και, αναπαριστώντας το, το επαναπροσδιορίζουμε», αναφέρει η ομάδα, που αποτελείται από τις Βάσω Αθανασάκη, Κατερίνα Αϊλαμάκη, Ειρήνη Βασιλάκη, Γαλάτεια Βεληβασάκη, Άννα Θεοδωράκη, Μαρία Καλομενοπούλου, Μαρία Κιοστεράκη, Κατερίνα Μουμπαράκοβα, Ηλιάννα Μπομπολάκη, Στέλλα Μπαλτζάκη, Δήμητρα Παρτάλη και Σάντρα Πιντζοπούλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News