Αγγέλα Δουλγεράκη

Σε ετοιμότητα ο εκλογικός μηχανισμός της Περιφέρειας

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο εκλογικός μηχανισμός της Περιφέρειας Κρήτης για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου. Στους 531.201 ανέρχονται οι εκλογείς στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την γενική διευθύντρια της Περιφέρειας Κρήτης Χρύσα Ελευθερίου το μεγαλύτερο ποσοστό του εκλογικού υλικού (ψηφοδέλτια, έντυπες δηλώσεις, εκλογικοί κατάλογοι) έχει παραληφθεί, ενώ σήμερα Παρασκευή αναμένονται και τα βιβλία-πρακτικά της ψηφοφορίας.

Όπως τονίζει η κ. Ελευθερίου η διαδικασία παράδοσης των εκλογικών σάκων στους δήμους της Κρήτης θα έχει ολοκληρωθεί έως το πρωί του Σαββάτου.

Σε όλη την Κρήτη οι βασικοί εκλογείς ανέρχονται σε 531.201 εκ των οποίων οι 251.272 στο Ηράκλειο , 68.169 στο Λασίθι  , 140.906 στα Χανιά και στο Ρέθυμνο 70.854.

Συνολικά 1.149 εκλογικά τμήματα έχουν οριστεί σε όλο το νησί για την πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο  494 , στα Χανιά 298, στο Ρέθυμνο 195 και στο Λασίθι 162.

Επίσης σε 12 εκλογικά τμήματα θα ψηφίσουν οι λιμενικοί, οι πυροσβέστες , οι στρατιωτικοί αλλά και οι κρατούμενοι στις φυλακές .

Μάθε που ψηφίζεις

Τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης των πολιτών για το που ψηφίσουν την Κυριακή στο δημοψήφισμα έθεσε σε λειτουργία το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Έτσι, παράλληλα με την εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου (ypes.gr), οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά και μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 213 136 1500.

Οι ώρες λειτουργίας της γραμμής είναι σήμερα, την Παρασκευή και το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 21:00 και την Κυριακή, ανήμερα του δημοψηφίσματος, τις ώρες που θα παραμείνουν ανοιχτές οι κάλπες, δηλαδή από τις 07:00 έως τις 19:00.

Υπενθυμίζεται ότι ανοικτά θα είναι τα γραφεία διαβατηρίων της ΕΛΑΣ το Σάββατο, αλλά και την Κυριακή, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σχόλια