default-image

Αγωνία σε αγορά και κόσμο που μιλούν για νέα "καταιγίδα"

Κρήτη
Αγωνία σε αγορά και κόσμο που μιλούν για νέα "καταιγίδα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αγωνία αναμένει τη συμφωνία η αγορά και οι εκπρόσωποί της, με τους επιχειρηματίες να εκφράζουν αμφιβολίες για το αύριό τους.

«Μιλάμε για πόλεμο σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, περαιτέρω συσσώρευση χρεών, αύξηση των λουκέτων και της ανεργίας», λέει ο αντιπρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕ Μπάμπης Λεκάκης.

«Δεν έχουμε καμία τύχη. Η επιβίωσή μας θα είναι από 'δω και πέρα το ζητούμενο καθώς τα μέτρα είναι σκληρά για την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία», είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης.

Την άποψη ότι η πρόταση εγείρει σοβαρούς κινδύνους για την ελληνική οικονομία εξέφρασε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας.

«Υφεσιακά τα μέτρα. Πλήττουν τις κοινωνικές τάξεις με τη συνεχιζόμενη λιτότητα. Αναμένουμε αύξηση της ανεργίας», η θέση του προέδρου του ΕΚΗ Στέλιου Βοργιά στο Ράδιο 9,84, ενόψει της συμφωνίας Ελλάδας-Θεσμών.

«Δύσκολο το σήμερα και το αύριο στην πλειονότητα των επιχειρήσεων. Φοβόμαστε για περαιτέρω συσσώρευση των χρεών και αύξηση των λουκέτων στην αγορά», είναι η εκτίμηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Μανόλη Αλιφιεράκη στο Ράδιο 9,84.

«Επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα, ανακούφιση των συνταξιούχων που βάλλονται από τα μέτρα λιτότητας περισσότερο από τον καθένα με περικοπές και αύξηση της συμμετοχής τους στα φάρμακα», ζητά ο πρόεδρος των συνταξιούχων Ανδρέας Κριαράς μιλώντας στο Ράδιο 9,84.

«Συμφωνία αναπτυξιακού περιεχομένου περιμέναμε στην πλειοψηφία μας και βάση των δηλώσεων των κυβερνητικών στελεχών. Αντ' αυτού μιλάμε για συμφωνία-καταιγίδα υφεσιακών μέτρων που μας φέρνουν σε απόγνωση», είπε ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News