default-image

"Ανέντιμο να βάζουν δημάρχους απέναντι σε πολίτες"

Κρήτη
"Ανέντιμο να βάζουν δημάρχους απέναντι σε πολίτες"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Από τους Δήμους περνά η καταβολή των συντάξεων», λέει ο Δημήτρης Μάρδας, προκαλώντας αντιδράσεις στους αιρετούς, που κρίνουν ότι οι δηλώσεις του, μετά και το τελεσίγραφο και του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση, φέρνουν τους δημάρχους απέναντι στους πολίτες.

Μάλιστα ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης, μιλώντας στο Ράδιο 9,84, είπε ότι οι παραπάνω δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού είναι μία «ανέντιμη κίνηση», καθώς από τους 325 Δήμους ανά την Ελλάδα μόνο οι έξι έχουν προχωρήσει στην κατάθεση των ταμειακών διαθέσιμων στην ΤτΕ.

«Ξέρουν πού είναι τα χρήματα και πώς να τα πάρουν αν τα χρειαστούν. Είναι πολιτικά σκόπιμη ωστόσο η πράξη τους, προκειμένου να μας φέρουν απέναντι στους πολίτες», προσθέτει ο δήμαρχος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας διαβεβαίωσε χθες Κυριακή πως μισθοί και συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά στο τέλος του Ιουνίου, ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει οι ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία να εξακολουθήσουν να καταθέτουν στην Τράπεζα της Ελλάδος τα ταμειακά τους διαθέσιμα.

Πληροφορίες του in.gr αναφέρουν πως, αν τα ασφαλιστικά ταμεία και κυρίως οι Δήμοι και οι Περιφέρειες δεν τοποθετήσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, τότε πολύ δύσκολα θα καλυφθεί το κενό των περίπου 600 εκατ. ευρώ που σήμερα προσπαθεί να βρει το υπουργείο Οικονομικών.

Στη βάση αυτή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας αναμένεται να έχει νέες επαφές τόσο με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, όσο και με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη για τη διασφάλιση των σχετικών ποσών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News