Αγγέλα Δουλγεράκη

Εγκατέλειψαν τη νεογέννητη τους για την όψη του

Τον γύρο του κόσμου κάνει η ιστορία του νεογέννητου κοριτσιού από την Ινδία που εγκαταλείφθηκε από τους γονείς του εξαιτίας της ρυτιδιασμένης όψης του.

Συγκεκριμένα, το μόλις δύο εβδομάδων κοριτσάκι γεννήθηκε με μια γενετική δυσμορφία στο πρόσωπό της, το οποίο θυμίζει τις ρυτίδες που μπορεί να έχει μια γυναίκα στην ηλικία των 60 ετών. Το αβάπτιστο ακόμα κοριτσάκι, το οποίο γεννήθηκε πρόωρα στον 7ο μήνα, σόκαρε τους γονείς της, οι οποίοι δεν ήθελαν να έχουν καμία σχέση μαζί της.

Όμως, για καλή της τύχη, ο 50χρονος παππούς της, Dilip Dode, τη λυπήθηκε και επί δύο εβδομάδες την πρόσεχε και την τάιζε με γάλα κατσίκας, το οποίο της το έδινε στο στόμα με κουτάλι μέχρι να μπορέσει να τη μεταφέρει στο κοντινότερο νοσοκομείο στη Maharashtra, στη δυτική Ινδία, όπου και οι γιατροί υπολόγισαν το βάρος της μόλις στα 800 γραμμάρια.

Σύμφωνα, δε, με τους παιδιάτρους, η περίεργη υφή του δέρματός της οφείλεται κατά πάσα πιθανότατα σε ενδομήτρια καθυστέρηση ανάπτυξης (IUGR) σε συνδυασμό με μια χρωμοσωμική ανωμαλία.

Η μητέρα της, η 25χρονη Mamata Dode, αρνούνταν επιμόνως να ταΐσει τη μικρή της, ενώ τα ινδικά μέσα ενημέρωσης την καταγγέλλουν πως δεν έχει επισκεφθεί ούτε μία φορά το παιδί της στο νοσοκομείο, κάτι που δεν έκανε ούτε και ο -επίσης 25 ετών- πατέρας, Ajay Dode.

Το παιδί σώθηκε χάρη στην αποφασιστικότητα του φτωχού εργάτη παππού της, ο οποίος όταν είδε πως η μικρή κρύωσε δύο εβδομάδες μετά τη γέννησή της, διένυσε 138 χιλιόμετρα προκειμένου να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

 «Είμαι ευγνώμων στο νοσοκομείο που παρείχε δωρεάν ιατρική φροντίδα στην εγγονή μου. Είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό το ότι ακόμα και οι γονείς της την απέρριψαν, αλλά εγώ θα κάνω το παν για να τη σώσω», δήλωσε.

Πηγή: Κουτί Πανδώρας

Σχόλια