default-image

Μ.Καμπιτάκης: Καταστρέφουν τους αγρότες

Απόψεις
Μ.Καμπιτάκης: Καταστρέφουν τους αγρότες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε θηλιά στο λαιμό των αγροτών και όσων έχουν στην ιδιοκτησία τους αγροτεμάχια, μετατρέπεται φέτος η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, με τους λογιστές από τη μια να έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και τους αγροτοσυνδικαλιστές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, περιγράφοντας μια κατάσταση που δεν απέχει και πολύ από την απόλυτη καταστροφή για χιλιάδες αγρότες και ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων, σύμφωνα με την εφημερίδα ''Νέα Κρήτη''.

Κάθε αγροτεμάχιο ξεχωριστά σύμφωνα με το νομοσχέδιο του 2014 λογίζεται ως επιχείρηση και κάθε ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου ως πολυεπιχειρηματίας.

Έτσι λοιπόν για να υπολογιστεί το τεκμαρτό εισόδημα, για κάθε αγροτεμάχιο επιβάλλεται να προσδιορίζεται μέσω συμβολαιογραφικής πράξης η αντικειμενική του αξία,  που μπορεί ως διαδικασία να στοιχίζει ανά τεμάχιο 10 ευρώ, τα πράγματα όμως μπερδεύουν επικίνδυνα όταν δεν υπάρχουν συμβόλαια και τοπογραφικά, αφού εκτός από το χρόνο που θα χρειαστεί για να βγουν και δεν μπορεί να είναι μέσα στη διορία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, το κόστος μπορεί να ξεπερνάει ακόμη και την αξία του ίδιου του αγροτεμαχίου.

''Το κράτος δεν έχει να κερδίσει κάτι από αυτή τη διαδικασία. Η ένωση φοροτεχνικών συναντάται σήμερα με την αναπληρώτρια υπουργό Νάντια Βαλαβάνη προτείνοντας την να ορίσει το υπουργείο τεκμαρτή ιδιόχρηση, δηλαδή ένα ποσό το οποίο θα μπορούμε να το χρησιμοποιούμε με βάση τα ενοίκια γης που ίσχυαν μέχρι πέρυσι, είπε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος των φοροτεχνικών Παύλος Μπαριτάκης.

''Μας καταστρέφουν την ώρα που έπρεπε με πολιτικές πράξεις να ενισχύουν την ανάπτυξη, την παραγωγή, την ανεργία, την επιβίωση και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών'' είπε στο Ράδιο 9,84 ο γγ της ΟΑΣΝΗ Μιχάλης Καμπιτάκης.

''Ο κόσμος ψήφισε την σημερινή κυβέρνηση προκειμένου να απεγκλωβιστεί από τις αγκυλώσεις και τις παθογένειες του παρελθόντος αλλά δυστυχώς έρχεται αντιμέτωπος με μία δύσκολη πραγματικότητα'' συνέχισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο ήδη γίνονται κινήσεις σε επίπεδο βουλευτών προκειμένου να παρέμβουν , ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα επιδιώξουν να έχουν επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News