default-image

Στ. Βοργιάς: "Όψιμο το ενδιαφέρον της ΝΟΔΕ για τις ΣΣΕ"

Κρήτη
Στ. Βοργιάς: "Όψιμο το ενδιαφέρον της ΝΟΔΕ για τις ΣΣΕ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όψιμο το ενδιαφέρον της ΝΟΔΕ για τις συμβάσεις όταν το κόμμα της Ν.Δ. συνέβαλε στη διάλυσή τους», η ανταπάντηση του ΕΚΗ, διά στόματος του Στέλιου Βοργιά, στην ανακοίνωση της οργάνωσης για την απεργία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων.

Στην ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρεται:

«Η πραγματοποίηση απεργίας στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, από το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης "Ο Ερμής", θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό στην Κρήτη», αναφέρει.

Την ημέρα εκείνη θα δημιουργηθεί πρόβλημα σε 15.000 τουρίστες οι οποίοι θα μείνουν στο "δρόμο" αφού η μετακίνησή τους στους διάφορους προορισμούς τους θα είναι δύσκολη με αποτέλεσμα να ζημιωθεί η εικόνα της Κρήτης στο εξωτερικό.

Η κυβέρνηση θα πρέπει α) να λάβει άμεσα όλα τα μέτρα αποτροπής μιας τέτοιας εξέλιξης που θα είναι καταστροφική για τον τουρισμό και θα βλάψει την οικονομία της Κρήτης και της χώρας γενικότερα και β) να προχωρήσει στη θεσμική αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων και μάλιστα στο πλαίσιο της συνεργασίας με το ILO που είχε συνάψει η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Όψιμο το ενδιαφέρον της ΝΟΔΕ για τις συμβάσεις όταν το κόμμα της Ν.Δ. συνέβαλε στη διάλυσή τους», η ανταπάντηση του ΕΚΗ διά στόματος του Στ. Βοργιά, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και κάλεσε τους εργοδότες και τους πράκτορες να σεβαστούν την υπογραφή τους και το λόγο τους ως οφείλουν.

Η απεργιακή κινητοποίηση θα είναι 48ωρη (15-16 Μαΐου), με ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετατραπεί σε απ αόριστον, σύμφωνα με τον ίδιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News