Αγγέλα Δουλγεράκη

Είναι ένα Παιδί κι όχι κινούμενος στόχος

 Με αυτό το μήνυμα φέτος ο ΟΗΕ αφιερώνει στα παιδιά την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (4-10 Μαΐου), καθώς 186. 300 παιδιά χάνουν τη ζωή τους σε ολόκληρο τον κόσμο ή 500 παιδιά κάθε ημέρα.

Στόχος είναι να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες παιδικές ζωές και να ενισχυθεί η ασφαλής μετακίνηση των παιδιών, μέσω της συντονισμένης δράσης ευαισθητοποιημένων φορέων σε ολόκληρο τον πλανήτη. 


Σειρά δράσεων για την προστασία των παιδιών σε τοπικό επίπεδο αυτή την εβδομάδα από τους εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών, το σύλλογο πρόληψης τροχαίων, τον ιατρικό σύλλογο Ηρακλείου, με δεδομένο ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα αναφορικά με τα τροχαία και στην τελευταία στον τομέα της πρόληψης, σύμφωνα με τους εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών Αλέξανδρο Μεϊμαράκη και Μύρων Χαιρέτη στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.

Στις 13 Μαΐου, η εκδήλωση που διοργανώνει ο ιατρικός σύλλογος με το σύλλογο πρόληψης τροχαίων στην αίθουσα Καστελάκη του επιμελητηρίου.

''Δεν ζητάμε να υποταχθούν οι ανάγκες των παιδιών στα δεδομένα της κυκλοφορίας αλλά να προσαρμοστεί η κυκλοφορία στις ανάγκες των ανθρώπων για τους οποίους δημιουργήθηκε, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τόσο τα παιδιά όσο κι οι άλλοι ευάλωτοι χρήστες του οδικού δικτύου'' επανέλαβε ο πρόεδρος του σωματείου         Α. Μεϊμαράκης.  

Στο συντονισμό για την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας Αφιερωμένη στα Παιδιά συμμετέχουν επίσης πανελλαδικά:

Ο Πανελλαδικός Σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα»

Η Κίνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των Πεζών -«ΠΕΖΗ»

Η ΠΟΔΗΛΑΤ-ισσ-ΕΣ, ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα

Οι Μαμάδες στο Δρόμο

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Το Παιδικό Στέκι 

Η Παιδαγωγική Ομάδα «Το Σκασιαρχείο»

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εκπαιδευτών Οδηγών Αττικής

Οι Φίλοι της Φύσης

Το ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Η εβδομάδα έχει την υποστήριξη :

Της ΕΣΗΕΑ - Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών

Της ΟΕΝΓΕ- Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Της ΠΟΕΔΗΝ - Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων

Σχόλια