Αγγέλα Δουλγεράκη

Μ.Παχιαδάκη: Η κακοποίηση γράφει σε ανοδική πορεία

Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Νομού Ηρακλείου ξεκινά μια σειρά ενημερώσεων της κοινής γνώμης για θέματα τα οποία σχετίζονται με την ισότητα, την κακοποίηση και προστασία γυναικών θυμάτων βίας, αλλά και για τις προοπτικές επανένταξης τους στην κοινωνία.

Για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που καθημερινά παρουσιάζουν αύξοντα αριθμό, έκανε λόγο μιλώντας στο Ράδιο 9,84 η πρόεδρος του συνδέσμου Μαίρη Παχιαδάκη.


Όλο και περισσότερες είναι από την άλλη και οι γυναίκες που σπεύδουν πια να ζητήσουν βοήθεια από το κέντρο σύμφωνα με την ίδια.

Αναφορικά με το πρόγραμμα να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για το "Μαζί για τη γυναίκα: Κακοποίηση, ισότητα και ενεργή κοινωνία", το οποίο αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων και στοχεύει πάνω απ' όλα στη βιώσιμη επανένταξη των θυμάτων ενδοοικογενειακής και ενδοσυντροφικής βίας στην τοπική, οικονομική και κοινωνική ζωή με αναβαθμισμένους όρους.

Όλες οι δράσεις αποσκοπούν όχι μόνο στην αρωγή θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και στην ανάπτυξη μιας κοινωνικής αντίληψης υπέρ της ισότητας των δύο φυλών, που θα απλώνεται σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής.

Και, όπως αναφέρεται, απευθύνονται σε: γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής και ενδοσυντροφικής βίας, παιδιά ηλικίας 10-14 ετών στο πλαίσιο της ενεργούς πρόληψης και εκπαίδευσης, επαγγελματίες που εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα με την ενδοοικογενειακή βία (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, αστυνομικοί, γιατροί-νοσηλευτές, κ.ά.), στο γενικό πληθυσμό σε επίπεδο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, αλλά και ενεργής συμμετοχής σε θέματα έμφυλης βίας.

Σχόλια