default-image

Η θαλασσινή αύρα και τα τρύπια πεζοδρόμια

Απόψεις
Η θαλασσινή αύρα και τα τρύπια πεζοδρόμια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πήγα να γεμίσω τις μπαταρίες μου στην παραλία των Γουρνών κάτω από την πρώην αμερικανική βάση, να αναπνεύσω θαλασσινό αέρα , να περπατήσω με τους φίλους μου και βρέθηκα με δύο αδέσποτα μέσα στο αυτοκίνητό μου και το ένα μου πόδι μέχρι το γόνατο χωσμένο μέσα στο πεζοδρόμιο.

Πως έγιναν όλα αυτά;

Ήμασταν παρέα κάμποσοι φίλοι κι αποφασίσαμε να κάνουμε μια βόλτα στην παραλία. Να αναπνεύσουμε θαλασσινό αέρα , να ασκηθούμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας για όλη την εβδομάδα.

Με το που φτάσαμε και παρκάραμε ανοίξαμε τις πόρτες να βγούμε από το αυτοκίνητο , να αεριστούμε. Αφήσαμε τις πόρτες ανοικτές και κανείς από μας δεν σκέφτηκε το παρακάτω. Δύο σκυλιά το ένα από αυτά μεγαλόσωμο σε χρυσαφί χρώμα με άσπρο , λύκος στη ράτσα είχε καθίσει κάτω από το τιμόνι με τη μουσούδα πάνω στο κάθισμα του οδηγού κι από δίπλα του ένα άλλο μικρόσωμο πάνω στο κάθισμα. Το μεγάλο σκυλί φέρει και σημάδι από λουράκι γύρω από το λαιμό του που δείχνει ότι μόλις πρόσφατα κάποιος το εγκατέλειψε στο δρόμο.

Το μικρότερο αγριεμένο από την πείνα γεμάτο τσιμπούρια φαίνεται να υποφέρει εδώ και καιρό , διαπιστώσαμε στη συνέχεια ότι είναι επιθετικό,  δαγκώνει τα σκυλιά που το πλησιάζουν.

Τα βγάλαμε έξω από το αυτοκίνητο με τη μέθοδο της παραπλάνησης και ρίχνοντας τους  ψίχουλο το ψίχουλο την τροφή .

Στην πεζοπορία μας από τα πρώτα μέτρα διαπιστώσαμε τα προβλήματα. Κακός καιρός, έδαφος που το τρώει η θάλασσα , έλλειψη συντήρησης;

Οι κυβόλιθοι ένας - ένας  βγαλμένοι, λίγο παρακάτω όλοι μαζεμένοι με κάποιον περαστικό να έχει βάλει πάνω δύο καδρόνια προκειμένου να προστατεύσει τους υπόλοιπους, λίγο παρακάτω λίγο τσιμέντο σε μία πρόχειρη επίστρωση υποχώρησε βουτώντας το πόδι μου μισό μέτρο μέσα, περίπου.

Στην απέναντι πλευρά του δρόμου οι επιχειρηματίες κάνουν τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης γιατί ο τουρισμός έφθασε, φθάνει, θα φθάσει.

Στο τηλέφωνο ακόμα περιμένω να μιλήσω με τους αρμόδιους του Δήμου.

Θαλασσινή αύρα , αδέσποτα και τρύπια πεζοδρόμια σημειώσατε 2-1.

Η αύρα της πρώτης μας σώζει. Μέχρι πότε είναι το ερώτημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News