Αγγέλα Δουλγεράκη

Η ασέβεια και ο παλιόδρομος

Ανεβαίνω τη Μαυσώλου πρωί - πρωί με την αυγούλα. Ο παλιόδρομος σου προκαλεί από την ώρα που μπαίνεις σε αυτόν αρνητικά συναισθήματα, σε θυμώνει, βρίζεις την παλιοκατάσταση και τους πολιτικούς, τη μιζέρια μας κτλ…… κτλ…..

Πρόσφατα θυμάμαι, σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Νέα Κρήτη διάβαζα τις καταγγελίες των μόνιμων κατοίκων της περιοχής που ανέφεραν πως ο δήμος έχει να παρέμβει επί δημαρχίας Πατεράκη, πως τα πεζοδρόμια είναι ανύπαρκτα και πως οι οδηγοί πρέπει πρώτα να κάνουν σταυρό και μετά να μπαίνουν σε αυτόν.

Μιλάμε για το δρόμο που ανεβαίνει προς τη ΒΙΠΕ , είναι γεμάτος με σαμαράκια, σκασίματα, λακκούβες και φρεάτια όμβριων που έχουν υποχωρήσει δύο παλάμες κάτω καθιστώντας την ασφάλεια σου άκρως επικίνδυνη για τη σωματική σου ακεραιότητα.

Εκεί πάνω σε αυτό το δρόμο 06.00 το πρωί ο οδηγός ενός 4χ4 γκρι χρώματος με κόκκινα αεροδυναμικά σχήματα στις πόρτες, αποφάσισε ότι ήθελε να προσπεράσει όλους όσοι προπορεύονταν.

Τα κατάφερε και μπράβο του. Αγνόησε επιδεικτικά με τα κυβικά του την ασφάλεια των υπόλοιπων. Η βιασύνη του είχε ένα μόνο σκοπό. Να φτάσει πρώτος ένα καφέ, προκειμένου να πάρει το ρόφημα του. Εκεί συναντηθήκαμε, ούτως ή άλλως.

Αγαπητέ μου Εύγε!!!!

ΑΓΔ

Σχόλια