default-image

Κοίτα να δεις ποιος μιλάει

Περίεργα
Κοίτα να δεις ποιος μιλάει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν από δύο με τρείς μήνες,  κάποιος κάτοικος μιας γειτονιάς, εκεί κάπου πίσω από την Εθνομαρτύρων στις Μεσαμπελιές, κλάδεψε τα δέντρα του κήπου του προκειμένου να προλάβει τον καιρό.

Τα κλαδιά του δεν μπήκε στη λογική να τα μεταφέρει στη χωματερή. Να καλέσει την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να τα δώσει. Να τα κάψει . Να τα δώσει σε ανθρώπους που ανάβουν τζάκι ή σόμπα για να ζεσταθούν. Απλά τα πέταξε δίπλα σε κάδους σε μήκος 10 μέτρων και μία ανάσα από την πόρτα του γείτονά του.

Σήμερα το πρωί εντόπισα πως ο πίνακας ζωγραφικής στο συγκεκριμένο σημείο εμπλουτίστηκε. Από την πάνω πλευρά των κάδων σε μήκος τριών μέτρων έχουν πεταχτεί ολόκληρα τμήματα φίκων που κάποιοι άλλοι κλάδεψαν από την αυλή τους. Πίσω άφησαν ένα διπλό στρώμα κρεβατιού προφανώς κάνοντας αλλαγή για να κοιμούνται καλύτερα.

Μπροστά σκισμένη συμπλήρωνε την εικόνα του πίνακα ζωγραφικής μία άσπρη σακούλα, τσουβάλι νάιλον πιθανότατα, όπου είχαν ξεφύγει και διασκορπιστεί κατ επέκταση στο δρόμο τηγανητές πατάτες, μάλλον προσφορά στα αδέσποτα κι άρρωστα ζώα της περιοχής.

Παρατήρηση πρώτη: Τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας τους σέβομαι. Δημόσια η τοποθέτηση μου. Το πρόβλημα το γνωρίζουν γιατί τα ξερά κλαδιά παραμένουν αλλά οι κάδοι αδειάζονται.  Έπρεπε να είχαν κάνει σημαία τους τη γρουσουζιά του συγκεκριμένου δημότη και να τον είχαν υποχρεώσει να απομακρύνει τα κλαδιά τοποθετώντας τα μέσα στο δικό του κήπο.

Παρατήρηση δεύτερη: Σήμερα το πρωί κάποιοι άλλοι ζήλεψαν την τακτική του πρώτου.

Παρατήρηση τρίτη: Κανείς από τους δύο δεν σεβάστηκε τους ανθρώπους μπροστά στην πόρτα των οποίων αφήνουν τα σκουπίδια τους.

Παρατήρηση τέταρτη: Οι ίδιοι άνθρωποι για να καλύψουν τα νώτα τους ή πιστεύοντας ότι κατάγονται από την Άρια φυλή θα φωνάζουν αύριο και θα κατηγορούν τους εργαζόμενους όπως και την υπηρεσία ότι αφήνει το Ηράκλειο να βρωμίζει. Απλά γιατί το θράσος και η γρουσουζιά δεν έχουν όρια.

Κοίτα ποιος μιλάει δηλαδή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News