Αγγέλα Δουλγεράκη

Επισημάνσεις πολιτών την πρώτη ημέρα της εβδομάδας

Δευτέρα πρωί - 07.15 π.μ - και το τηλέφωνο ''κουδουνά'' θυμωμένα.

Θυμωμένη, αγανακτισμένη, πικραμένη και η φωνή που ακούγεται μέσα από τα ''τέλια''.

--''Ελάτε να μυρίσετε'', μου είπε. ''Δημοκρατίας και Αρκονήσου στη Νέα Αλικαρνασσό βρίσκομαι. Τα σκουπίδια εντός κι εκτός των κάδων είναι βουνό. Δεν μπορούν να βάλουν κάδους και σε άλλα σημεία; Βλέπω έρχονται και από την Ηροδότου όπου δεν υπάρχουν κάδοι''.

--Δεν υπάρχουν κάδοι; Γιατί; Διέκοψα τον άνθρωπο που μου μιλούσε.  

--Δεν μπορούν να τοποθετήσουν κάδους μπροστά ή δίπλα σε καταστήματα μας έχουν πει και για να αλλάξει αυτό απαιτείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου'' ήταν η απάντηση που μου έδωσε.

--Δεν το ήξερα του ''ματαείπα''. Τι να κάνω για να βοηθήσω;

--''Σας παρακαλώ να τους υπενθυμίσετε πως όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο. Πως όλοι δικαιούμαστε ανάσα καθαρού αέρα, ανοίγοντας το παράθυρο μας. Πως όλοι ζητάμε μερίδιο στην καθαριότητα. Πως όλοι θέλουμε την αυλή μας καθαρή''.

Εσείς εκεί της αντιδημαρχίας καθαριότητας του Δήμου που θέλω να πιστεύω στην αμεροληψία σας φαντάζομαι ότι μέχρι αύριο θα έχετε βοηθήσει τους ανθρώπους της περιοχής.  Έτσι δεν είναι;

Παγίδα στο δρόμο προς τη Μονή Αγίου Γ. Επανωσήφη

Ούτε που άκουσαν στον οικείο Δήμο ή στην περιφέρεια οι υπηρεσίες τους, τις εκκλήσεις των πολιτών την προηγούμενη εβδομάδα πως πριν την Μονή στα 600 με 700 μέτρα υπάρχει μια τμηματική υποχώρηση του εδάφους σε ένα μήκος πέντε ως έξι μέτρων  που σε κάποιο ιδιαίτερα επικίνδυνο κομμάτι της φτάνει στους 30 με 40 πόντους αλλά δεν φαίνεται από τη μία πλευρά του δρόμου με αποτέλεσμα, είτε να σπας τα μούτρα σου αν πηγαίνεις με μηχανή, είτε το αυτοκίνητό σου, είτε κόβοντας δεξιά το τιμόνι να φουντάρεις στο κενό.

Σας υπενθυμίζω πως σε λίγες ημέρες το μοναστήρι γιορτάζει. Κάντε κάτι σήμερα κύριοι αν δεν το έχετε ακούσει ή δεν περάσετε για να το δείτε, όπως έπρεπε να ε΄χει γίνει.

ΑΓΔ

Σχόλια