default-image

Χιόνι και Πάγος σήμερα το πρωί στο νομό Ηρακλείου

Απόψεις
Χιόνι και Πάγος σήμερα το πρωί στο νομό Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιόνι και πάγος, θερμοκρασία κάτω από το μηδέν σε πολλές περιοχές της Κρήτης, δρόμοι που δεν περνούν από τα χιόνια και προβλήματα ολισθηρότητας λόγω πάγου η πρωινή εικόνα της Κρήτης.  

Οροπέδιο Λασιθίου, Βιάννος, Αγία Βαρβάρα, Πρινιάς, Άγιος Μύρωνας, Μοίρες , οι περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω του χιονιού.

Λόγω του παγετού πρόβλημα παρουσιάστηκε το πρωί στο ΒΟΑΚ στο ύψος των Σισών με την αστυνομία να λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την προστασία των οδηγών, σύμφωνα με το υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Στα Χανιά και στη θέση Λιβάδι αυτοκίνητο λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου έφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω σε στύλο. Ελαφρά τραυματισμένος βγήκε από αυτό ο 35χρονος οδηγός του.

Κλειστά τα σχολεία σε πολλούς δήμους με απόφαση των Δημάρχων.

Συγκεκριμένα βάσει των ανακοινώσεων των Δήμων κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία σε Βιάννο και Αμιρά, στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος πλην των Δημοτικών παιδικών σταθμών, ενώ στο Δήμο Ηρακλείου κλειστά παραμένουν τα σχολεία σε Άνω και Κάτω Ασίτες, Σταυράκια, Άγιος Μύρων, Βενεράτο, Κυπαρίσσι, Καρκαδιώτισσα και Δαφνές, καθώς επίσης στο Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων.

Δεν έγιναν επίσης μαθήματα στο Γυμνάσιο - Λύκειο Μοιρών καθώς οι μαθητές με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ επέστρεψαν στα σπίτια τους.

 Ενισχυμένοι οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν στα πελάγη χωρίς ωστόσο να έχουν προκαλέσει προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.  

Παγωνιά στις περισσότερες περιοχές της χώρας .

Η χιονόπτωση προκάλεσε πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις στην Αττική.

Στους 2 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 48% και αραιή συννεφιά στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στη Βέροια, αλλά και στις Σέρρες.

Στους -5 βαθμούς, με υγρασία από 46%-50% και αίθριο καιρό, είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, στον Πολύγυρο, στην Καστοριά, στην Κοζάνη, στα Γρεβενά, αλλά και στη Φλώρινα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το ψυχρό κύμα απομακρύνεται σταδιακά από σήμερα και δίνει τη θέση του στο νοτιά και την άνοδο του υδράργυρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News