Αγγέλα Δουλγεράκη

''Θα συγχωνεύσουν κλινικές στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου''

Κραυγή αγωνίας των εργαζόμενων στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου. Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουμε άλλο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη προσωπικού και με τη μη τήρηση των κανόνων της εργασιακής νομοθεσίας στο Νοσοκομείο μας, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.


Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου αποφάσισαν να προχωρήσουν  σε 4ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 ως τις 15.00 το μεσημέρι, και σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή του Νοσοκομείου την ίδια ημέρα στις 12.00 το μεσημέρι καθώς ο κίνδυνος συγχώνευσης κλινικών είναι ορατός για άλλη μία φορά.

 
Πανελλήνια συνάντηση των εργαζόμενων στα Δημόσια νοσοκομεία στην Αθήνα από σήμερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου των εργαζόμενων Γιώργο Μανουσάκη στο Ράδιο 9,84 και συνάντηση ενδεχόμενα εντός της ημέρας εκπροσώπων τους με τον υπουργό Υγείας.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται:

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου δεν αντέχουμε άλλο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη προσωπικού και με τη μη τήρηση των κανόνων της εργασιακής νομοθεσίας στο Νοσοκομείο μας.

Συνεχώς μειώνεται το προσωπικό (έχει μειωθεί κατά 33% τα τελευταία 3 χρόνια), έχει αυξηθεί η πληρότητα και η νοσηλευτική κίνηση καθώς και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, και από τη διοίκηση ζητείται το Νοσοκομείο να συνεχίσει να δουλεύει  το ίδιο, οδηγώντας  σε πλήρη καταπάτηση της εργασιακής νομοθεσίας.

 Τα νόμιμα ρεπό εβδομάδας δεν δίνονται σε πολλές περιπτώσεις, κανονικές άδειες οι εργαζόμενοι βλέπουν με το κιάλι,  υπάλληλοι δουλεύουν  10 και 12 ώρες χωρίς καν να γράφονται οι υπερωρίες (και να γραφούν δεν μπορούν να πληρωθούν), ενώ καταστρατηγείται πλήρως η νομοθετική διαταγή για ανάπαυση 11 ωρών  ανάμεσα σε δύο βάρδιες.

Αυτά γίνονται τα τελευταία 3 χρόνια όμως η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει και πλέον το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο. Ο μέσος όρος των οφειλόμενων ημερών άδειας και ρεπό έχει φτάσει πλέον στα 68 ανά εργαζόμενο, ενώ την επόμενη εβδομάδα κινδυνεύει με ολική ή μερική αναστολή λειτουργίας η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου, αφού δεν βγαίνουν πλέον οι βάρδιες του νοσηλευτικού προσωπικού.

Σχόλια