Αγγέλα Δουλγεράκη

΄΄Το νου σας στα παιδιά μας΄΄

Είναι μεγάλο το έγκλημα για να το παραπέμπεις συνεχώς στην αρρώστια του μυαλού. Είναι πολλά τα εγκλήματα . Πολλοί κι οι άρρωστοι;  Ότι κι αν πω παρακάτω θα είναι βαρύ. Μόνο ένα φωνάζω: ''Το νου σας στα παιδιά μας. Όλα τα παιδιά. Τα δικά μου , της γειτονιάς , των φίλων μου. ''Το νου σας''.

  
Στη στενή έννοια μετάδοσης της είδησης.
Ένας 24χρονος σπουδαστής πληροφορικής από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος «έκλεβε» wi-fi από το γείτονα για να μπερδεύει τις έρευνες της αστυνομίας είναι ο πρώτος Έλληνας που αποδεδειγμένα ασελγούσε σε παιδιά, κατέγραφε με κάμερα τις αρρωστημένες πράξεις του και στη συνέχεια τις ανέβαζε στο διαδίκτυο.

Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι πριν δυο χρόνια βίασε ένα δεκάχρονο παιδί μέσα στο σπίτι του.

Το αγοράκι εντοπίστηκε και μίλησε στους αστυνομικούς, ενώ υπάρχει και η περίπτωση ενός ακόμη αγοριού μόλις 4 χρονών στο οποίο ασέλγησε ο 24χρονος. Όμως για τη δεύτερη περίπτωση δεν έχει ακόμη εντοπιστεί το παιδί που βίωσε τη φρίκη από τον νεαρό σπουδαστή. Αξίζει να τονισθεί ότι ο ανήλικος είναι παιδί από το συγγενικό περιβάλλον του δράστη. Την παρουσίαση της συγκεκριμένης περίπτωσης, αλλά και αυτή ενός 55χρονου τραπεζικού από τα Τρίκαλα στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που κατείχε βρέθηκαν περισσότερα από 12.000 αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, έκανε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, κάνοντας λόγο για δυο πολύ σοβαρές περιπτώσεις.  

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος 55χρονου Έλληνα, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου. Ειδικότερα, μετά από ψηφιακή ανάλυση πληροφοριακού υλικού, προέκυψε ότι ο 55χρονος επισκεπτόταν διάφορες ιστοσελίδες πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε εικονικά δωμάτια επικοινωνίας ( chat ), υποστηρίζοντας ότι έχει προβεί στην σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Σχόλια