default-image

Μετάλλια στους διασώστες του Norman Atlantic

Απόψεις
Μετάλλια στους διασώστες του Norman Atlantic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετάλλια Εξόχου Πράξεως σε 42 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, τα οποία συμμετείχαν στη διάσωση των επιβατών του πλοίου «Norman Atlantic» στην Αδριατική, απένειμαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Στην επιχείρηση αυτή οι Ένοπλες Δυνάμεις μας και το Λιμενικό Σώμα έδειξαν για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, επαγγελματισμού, ικανοτήτων και αίσθησης καθήκοντος που διαθέτουν» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

«Η φρεγάτα "Ναβαρίνο" και τα ιπτάμενα μέσα που διαθέσαμε ως ελληνική Πολιτεία ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα και συνεργάστηκαν εξαιρετικά για τον κοινό σκοπό, σε μια γιγάντια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Με σκοπό να σώσουν ανθρώπινες ζωές, αψήφησαν κάθε κίνδυνο, μέσα σε αδιανόητα δύσκολες καιρικές συνθήκες» πρόσθεσε.

Τόνισε ακόμα πως «ο ελληνικός λαός πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος για τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των επιβατών του «Norman Atlantic» ακόμη συνεχίζεται, υπό την καθοδήγηση των ιταλικών Αρχών και με τη συνδρομή των ελληνικών μέσων,  «διότι θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί στους οικείους των αγνοουμένων μία σαφής απάντηση για τους δικούς τους».

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, «παρά το μέγεθος των περικοπών στους προϋπολογισμούς των υπουργείων Άμυνας και Ναυτιλίας, συνέχισε να επιτηρεί με ασφάλεια όλο τον εκτεταμένο χώρο που έχει αναλάβει ως διεθνή υποχρέωση, να επιτηρεί για έρευνα και διάσωση τόσο στο Αιγαίο, όσο και στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης», όπως γράφει το in.gr .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News