Αγγέλα Δουλγεράκη

Βόρειοι άνεμοι και ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Θυελλώδεις άνεμοι, ισχυρές βροχές και χιόνια στα ορεινά τα χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας στην Κρήτη.

 
Έδεσαν τα πλοία στα λιμάνια καθώς στα πελάγη πνέουν Βορειοανατολικοί άνεμοι, με ένταση που φθάνει στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και 9 με 10 μποφόρ .
Το απαγορευτικό έχει ισχύ μέχρι και τις 18 .00 το απόγευμα σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου. Στο λιμάνι είναι δεμένα το ''Φαιστός '' από τις Μινωικές και το ''Κρήτη 1'' από την ΑΝΕΚ.


Σε δέκα περιστατικά κοπής Δέντρων και αφαίρεσης αντικειμένων που κινδύνευαν να πέσουν κλήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε Χανιά , Ρέθυμνο και Ηράκλειο.


Προσοχή απαιτείται παράλληλα στο οδικό δίκτυο και στο δρόμο από Αγία Βαρβάρα προς Μούλια, καθώς στο ρεύμα καθόδου προς την Μεσαρά έπεσε στο οδόστρωμα μεγάλη ποσότητα χωμάτων από το βουνό.


Από την Τετάρτη σταδιακά η ύφεση των έντονων φαινομένων, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα στο Ράδιο 9,84.

Οι άσκοπες μετακινήσεις εν μέσω κακοκαιρίας ελλοχεύουν πάντα κινδύνους για τη σωματική  ακεραιότητα των πολιτών, επισημαίνει ο περιφερειακός διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτρης Ραπανάκης, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 .

Τη ζωή μίας γυναίκας κόστισε η κακοκαιρία στη Μυτιλήνη, καθώς εξαιτίας των ισχυρών ανέμων έπεσε δέντρο, το οποίο καταπλάκωσε το αυτοκίνητο που οδηγούσε , στο δρόμο Μυτιλήνης- Αγιάσου, στην περιοχή Καρύνης- ενώ η συνοδηγός τραυματίστηκε σοβαρά και άλλη μία γυναίκα που επέβαινε στο αυτοκίνητο έχει πιο ελαφρά τραύματα.

Σχόλια