Αγγέλα Δουλγεράκη

Όλη η Ευρώπη μία γροθιά

Πλανάται ο φόβος πάνω από την Ευρώπη, όπου έχει σημάνει συναγερμός καθώς, μετά τη λήξη του θρίλερ με τους 17 νεκρούς στη Γαλλία, εκφράζονται φόβοι για νέες επιθέσεις της Αλ Κάιντα.  Με βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, ανέλαβε την ευθύνη και απείλησε με νέες επιθέσεις τη Γαλλία.

Ανατροπή στην επιχείρηση αναζήτησης της Χαγιάτ Μπουμεντιέν, της συντρόφου του Αμεντί Κουλιμπαλί που σκοτώθηκε από άνδρες της αντιτρομοκρατικής ενώ κρατούσε όμηρους σε εβραϊκό παντοπωλείο, συνιστά η πληροφορία ότι η 26χρονη καταζητούμενη βρίσκεται στη Συρία, παρότι αρχικά υποστηριζόταν ότι συμμετείχε στις τρομοκρατικές επιθέσεις.Στόχος επίθεσης , με εμπρηστικό μηχανισμό αποτέλεσε εφημερίδα του Αμβούργου που είχε αναδημοσιεύσει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ από τη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo. 


Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία διευκρινίζει ότι δεν υπάρχουν τραυματίες. Αρχικά ρίφθηκαν πέτρες και στη συνέχεια ένας εμπρηστικός μηχανισμός μέσα σε ένα παράθυρο της Hamburger Morgenpost με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά. Δύο αίθουσες υπέστησαν ζημιές και η φωτιά κατασβήστηκε γρήγορα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Την πιο ηχηρή απάντηση στη βία και τρομοκρατία έδωσαν 3.000.000 άνθρωποι που διαδήλωσαν στην γαλλική πρωτεύουσα διαμαρτυρόμενοι για τις επιθέσεις των τρομοκρατών στην σατυρική εφημερίδα.

Σχόλια