default-image

Μ.Λέκκας: Βελτιώνεται ο καιρός

Απόψεις
Μ.Λέκκας: Βελτιώνεται ο καιρός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ύφεση τα έντονα καιρικά φαινόμενα από σήμερα στην Κρήτη. Στα ορεινά και παροδικά θα έχουμε μόνο χιονοπτώσεις σύμφωνα με  τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα στο Ράδιο 9,84.

Μέχρι και το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τον ίδιο ανεβαίνει και η θερμοκρασία.

Την επόμενη εβδομάδα ωστόσο τα μετεωρολογικά δεδομένα δείχνουν πως ένα κύμα κακοκαιρίας με χαρακτηριστικά τις δυνατές βροχές και τους ανέμους ότι θα επηρεάσει το νησί.

Κλειστά σήμερα ένα Λύκειο, τρία Γυμνάσια, 12 δημοτικά και 13 νηπιαγωγεία στην περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Στο δήμο Μινώα Πεδιάδος, τη Βιάννο, σε Αρχάνες Αστερούσια, Μοχό και Γωνιές στο Δήμο Χερσονήσου.

Το ίδιο ισχύει  για το οροπέδιο Λασιθίου , τα Ανώγεια, το Μυλοπόταμο, σχολεία του Αγίου Νικολάου, της Σητείας, των Σφακίων και του Δήμου Κανδάνου - Σελίνου.

Με προβλήματα λόγω χιονιού τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ

Ομαλοποιείται η συγκοινωνία με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ για την ενδοχώρα των περιφεριακών ενοτήτων Ηρακλείου και Λασιθίου , σύμφωνα με τον διευθυντή του ΚΤΕλ Γιώργο Χαλεπάκη.

Δύσκολα σημεία ο δρόμος προς Αγία Βαρβάρα, προς Βιάννο στο ύψος του Αρκαλοχωρίου και προς Χάρακα και Μεσοχωριό. Αδύνατη λόγω παγετού και χιονιού η διέλευση των αυτοκινήτων προς τα Ανώγεια.

Μ.Παντατοσάκης: Προσπαθούμε μόνοι μας να ξεχιονίσουμε στο Οροπέδιο

Πολική θερμοκρασία και σήμερα στο Οροπέδιο Λασιθίου σύμφωνα με τον μηχανικό του Δήμου Μανόλη Παντατοσάκη στο Ράδιο 9,84.

Το ύψος του χιονιού ξεπερνά και το ένα μέτρο ενώ συνεχίζονται τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση καθώς ένα συνεργείο με δύο άτομα από τη ΔΕΗ προσπαθεί να αποκαταστήσει τις ζημιές του δικτύου σύμφωνα με τον ίδιο.

''Μόνοι μας με μικρή βοήθεια από την περιφέρεια προσπαθούμε να ξεχιονίσουμε'' πρόσθεσε, '' παρά το γεγονός ότι ο Δήμος έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης''.

Ν. Γιαμαλάκης: Εγκλωβισμένοι κτηνοτρόφοι και ρεύμα τα προβλήματα μας

Προβλήματα ηλεκτροδότησης στον Κρεβατά του δήμου Βιάννου και σήμερα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Νικήτα Γιαμαλάκη. Δύο συνεργεία της επιχείρησης σύμφωνα με τον ίδιο από σήμερα επιχειρούν να διορθώσουν οριστικά τα όποια προβλήματα υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες.

Μηχανήματα του Δήμου της περιφέρειας και ιδιωτών παράλληλα προσπαθούν να φθάσουν σε αποκλεισμένους κτηνοτρόφους προς Κατοφύγι, Ομαλό, Σύμη και Λουτράκι, ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια εκχιονισμού του οδικού δικτύου.

Γ.Σεραφειμίδης: Δίνουμε μάχη με το χιόνι

Παγωμένοι δρόμοι , σε κλοιό χιονιού ο Αχεντριάς , το χωριό Μουρνιάς και ο Πρινιάς και διακοπή της ηλεκτροδότησης σε Αχεντριά, Μουρνία και Εθιά, τα προβλήματα σε Αρχάνες - Αστερούσια σήμερα το πρωί.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων και ζημιές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Σεραφιμίδη στο Ράδιο 9,84.

Μ.Καλλέργης: Μόνο με αντιολισθητικές η πρόσβαση στα Ανώγεια

Με αγροτικά 4χ4 και αντιολισθητικές αλυσίδες η μετακίνηση στα Ανώγεια σήμερα από το Γωνιανό φαράγγι και από Αξό και Γαράζο.

Εντός των Ανωγείων το ύψος του χιονιού ξεπέρασε το ένα μέτρο ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται παροδικά, όπως είπε ο Δήμαρχος στο Ράδιο 9,84.

Αναφορές κτηνοτρόφων και στα Ανώγεια για την μετακίνηση τους προς και από τα υπόστεγά τους.

Οικονομικός μετανάστης μεταφέρθηκε χθες σε νοσοκομείο του Ηρακλείου από την περιοχή με παθολογικά προβλήματα υγείας.

Ομαλά τις δύο τελευταίες ημέρες η ηλεκτροδότηση στα χωριά του Δήμου.

Σοβαρές ζημιές στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Βλάτος Κισάμου προκάλεσε κεραυνός.

Το περιστατικό έγινε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.  Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Κισάμου σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής ο κεραυνός προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της εκκλησίας.

Συνεχίζονται οι εκχιονισμοί στον Ομαλό στα Χανιά. Σκληρή η δοκιμασία των κατοίκων και στην περιοχή Ασκύφου.

Σημαντικές οι  ζημιές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο σύμφωνα με παραγωγούς και κτηνοτρόφους όπως είπε στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης.

Στο μεταξύ, ο χιονιάς άφησε πίσω του πληγές στην χώρα και στην  Κρήτη.

 Ένας 35χονος έχασε τη ζωή του στα Ρουσοχώρια του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Η γεννήτρια που είχε και χρησιμοποιούσε προκειμένου να ζεσταθεί τόσο εκείνος όσο και οι γονείς του, ήταν όπως όλα δείχνουν η αιτία θανάτου του καθώς οι αναθυμιάσεις στοίχησαν τη ζωή του. 

Τραγωδία χθες και στη Λέσβο . Μια ηλικιωμένη  γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν στην προσπάθειά τους να ζεσταθεί κάηκε μέσα στο σπίτι της. Πρόκειται  για μια 90χρονη το σπίτι της οποία τυλίχτηκε στις φλόγες μάλλον από ανάφλεξη σόμπας υγραερίου που χρησιμοποιούσε η άτυχη γυναίκα για να ζεσταθεί.

Ανοικτό το κέντρο αστέγων στο Ηράκλειο και  ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού  από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ και σήμερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News