Αγγέλα Δουλγεράκη

Στην κατάψυξη η χώρα λόγω του χιονιά

Στα λευκά και η Κρήτη με τον υδράργυρο κάτω από το 0 στα ορεινά του νησιού.
Χωριά αποκλείστηκαν, δρόμοι έκλεισαν, ενώ προβλήματα προκάλεσαν και οι διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς το δίκτυο της ΔΕΗ υπέστη αρκετές ζημιές.

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των εργαζόμενων σε περιφέρεια και δήμους προκειμένου να αποκαταστήσουν την προσβασιμότητα σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου αλλά και της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό εκδρομέων.

Το χιόνι σκέπασε το νησί  απ άκρη σε άκρη, ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν σταδιακά από σήμερα το απόγευμα .

Παράλληλα με το χιόνι η δυνατή βροχή προκάλεσε κατολισθήσεις σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου, ενώ οι δυνατοί βοριάδες προκάλεσαν την πτώση δέντρων και στο Ηράκλειο.

Η πρόβλεψη του καιρού για σήμερα

Χιονοπτώσεις σε περιοχές της Αττικής, Ευβοίας, Κυκλάδων και Κρήτης περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015, σύμφωνα με το meteo.gr.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένονται τοπικές νεφώσεις και πολύ ισχυρός παγετός, χωρίς φαινόμενα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -12 έως 3 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -5 έως 5 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -7 έως 8 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από -6 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 3 έως 7 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά στα νοτιοανατολικά πελάγη σχεδόν θυελλώδεις ως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι.

Χιονόνερο στα πεδινά με χιόνι σε μεγάλο μέρος του νομού περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στο κέντρο στους 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βορειότερα τμήματα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 2-3 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί, με σταδιακή εξασθένιση μετά το μεσημέρι. Ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ν. Ευβοϊκό.

Καλό καιρό με λίγες νεφώσεις περιμένουμε σήμερα Τετάρτη και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 2-3 βαθμούς Κελσίου. Μέτριοι και τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Σχόλια