Αγγέλα Δουλγεράκη

Ο καιρός σήμερα και τα Χριστούγεννα

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες και κατά τόπους παγετό στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -2 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 3 έως 16 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 0 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 5 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση και στο υπόλοιπο Αιγαίο ασθενείς και τοπικά στα βόρεια, δυτικοί νοτιοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Ηλιοφάνεια, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια και ψύχρα το πρωί, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι με γρήγορη εξασθένηση

Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στη χώρα μας την περίοδο των Χριστουγέννων με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, εξασθενημένους ανέμους και άφθονη ηλιοφάνεια, σύμφωνα με το meteo.gr.

Πιο αναλυτικά την Τετάρτη 24/12 Παραμονή Χριστουγέννων, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στα βόρεια τους 14 βαθμούς, στα δυτικά τους 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 18 βαθμούς Κελσίου. Το πρωί όμως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Την Πέμπτη 25/12 ανήμερα των Χριστουγέννων θα διατηρηθούν οι καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και κατά τόπους ισχυροί, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Οι θερμοκρασίες δε θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή 26/12 θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και προς το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τη Δυτική Ελλάδα, τη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο υπόλοιπο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς. Οι θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές αλλά πτώση κατά 3-4 βαθμούς στις μέγιστες τιμές της.

Αναφορικά με την περαιτέρω προοπτική του καιρού, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από το Σάββατο 27/12, αναμένεται γενικευμένη μεταβολή με βροχές στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά αλλά και ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Σχόλια