default-image

Εθελοντική αιμοδοσία στο 47ο δημοτικό σχολείο

Απόψεις
Εθελοντική αιμοδοσία στο 47ο δημοτικό σχολείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιεί σήμερα ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών "Αιματοκρήτης" σε συνεργασία με το 47ο Δημοτικό και το 64ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, στο χώρο του 47ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου (οδός Κρασαδάκη 19, Άγιος Ιωάννης) από τις 16:30 το απόγευμα έως τις 19:30.

Πρόκειται για τη συνέχιση της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο στην περιοχή του Αη Γιάννη και περιλαμβάνει ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών γύρω από την αιμοδοσία και τη διοργάνωση τακτικών αιμοδοσιών στο χώρο του σχολείου τόσο για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους όσους επιθυμούν να αιμοδοτήσουν.

Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από την κινητή μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηράκλειου.

Εξάλλου, δεν υπάρχει τράπεζα αίματος και κάθε εθελοντής αιμοδότης λαμβάνει κάρτα με την οποία μπορεί να καλύψει τυχόν μελλοντικές ανάγκες σε αίμα.

Αίμα μπορεί να δώσει κάθε υγιής ενήλικας άνδρας ή γυναίκα από 18-62 ετών που ζυγίζει πάνω από 50 κιλά και αισθάνεται καλά την ημέρα της αιμοδοσίας.

Πρέπει να έχει κοιμηθεί επαρκώς το προηγούμενο βράδυ και να έχουν παρέλθει 3 ώρες από το μεσημεριανό.

Η συμμετοχή στην Εθελοντική Αιμοδοσία αυτήν την περίοδο είναι ιδιαίτερα πολύτιμη, λόγω των αυξημένων αναγκών σε αίμα.

Ας δώσουμε όσοι μπορούμε αίμα, για να μην λείψει αίμα από κανέναν αυτά τα Χριστούγεννα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αιματοκρίτης!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News