Αγγέλα Δουλγεράκη

Την παρέμβαση του ΙLO ζητά η ΓΣΕΕ για τα εργασιακά (Ηχητικό)

Επείγουσα επιστολή,  στο Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας,  για τα νέα επώδυνα μέτρα που επιβάλλουν οι δανειστές στη χώρα μας απέστειλε η ΓΣΕΕ,  με την οποία ζητά την εκ νέου  άμεση παρέμβαση της.

Στην επιστολή η Συνομοσπονδία εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις περαιτέρω δραματικές επιπτώσεις που θα έχουν σε κοινωνία και οικονομία οι νέες σκληρές απαιτήσεις των τροϊκανών, ενώ αναλύει το σύνολο των προωθούμενων μέτρων.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο γεγονός ότι η τρόικα για ακόμη μια φορά  αγνοεί τον κοινωνικό διάλογο και μάλιστα  την πρόσφατη απόφαση των κοινωνικών εταίρων στην τριμερή συνάντηση την οποία συντόνισε το ΙLO στη Γενεύη και για την οποία εξέδωσε και κείμενο συμπερασμάτων .

Στόχος μεταξύ άλλων  των δανειστών όπως τονίζεται στην επιστολή, είναι η φίμωση της συλλογικής αυτονομίας και η ακύρωση του ρόλου και της παρέμβασης των εκπροσώπων του κόσμου της μισθωτής εργασίας στην Ελλάδα.

Η Συνομοσπονδία επισημαίνει στην επιστολή την πάγια θέση της για την πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση,  που δεν είναι άλλη από την  αλλαγή πολιτικής, με την   εφαρμογή ενός νέου μείγματος που θα στηρίζεται στην   ανάπτυξη, στις  επενδύσεις σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και στην  ισχυρή κοινωνική προστασία, παράλληλα με την επαναφορά του συστήματος εργασιακών σχέσεων που βασίζεται στη συλλογική αυτονομία.

Η Γ.Σ.Ε.Ε. έχει έμπρακτα αποδείξει και αναδείξει την αρμοδιότητα και τον κρίσιμο ρόλο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, η οποία, μέσω του ελεγκτικού της μηχανισμού έχει αναγνωρίσει τις διαρκείς παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ελλάδα από τα μέτρα λιτότητας, δικαιώνοντας τη συνεχή μάχη της Συνομοσπονδίας από το 2010.

Παγκρήτιο συλλαλητήριο των εργαζόμενων στο Ηράκλειο

Σε θέση μάχης εργαζόμενοι και συνδικάτα την ίδια για τον προϋπολογισμό και την συνεχιζόμενη περίοδο λιτότητας κατ επέκταση της ακολουθούμενης πολιτικής από το γερμανικό διευθυντήριο  το Βερολίνο.


Σε Ηράκλειο , Θεσσαλονίκη και Αθήνα τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ την Κυριακή το απόγευμα .


Παγκρήτιο το συλλαλητήριο στο Ηράκλειο και στην πλατεία Ελευθερίας στις 18.00 το απόγευμα.


''Είναι παράλογο και τουλάχιστον επικίνδυνο, την ώρα που η Ελληνική κοινωνία στενάζει από την ανεργία, τα χαράτσια, τη φοροεπιδρομή, την έλλειψη κοινωνικού κράτους, την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, τους μισθούς πείνας, να καλείται σε νέες δυσβάστακτες θυσίες, αναφέρει ενδεικτικά σε ανακοίνωσή της η ανώτατη συνομοσπονδία''.


Ας καταλάβουν επιτέλους κυβέρνηση και δανειστές ότι δεν υπάρχουν ούτε περιθώρια αντοχών, ούτε ανοχών'' λέει στο Ράδιο 9,84 και στην Α.Δουλγεράκη ο πρόεδρος του ΕΚΗ Σωκράτης Βαρδάκης .

Με λεωφορεία Δωρεάν η μετακίνηση των ενδιαφερόμενων σύμφωνα με τον ίδιο.

Σχόλια