Αγγέλα Δουλγεράκη

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό (Ηχητικό)

Οργή στο Μαξίμου από τη διαρροή της επιστολής προς τους Τροικανούς και στη οποία καταγράφεται η συναίνεση για αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες του τουρισμού κι τις επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό.


Για τορπίλη που δυναμιτίζει τα θεμέλια του τουρισμού έκαναν λόγο μιλώντας στο Ράδιο 9,84 οι πρόεδροι των ξενοδόχων ηρακλείου και των τουριστικών πρακτόρων κοι Χαλκιαδάκης και Βλατάκης αντίστοιχα.


Επιστολή του συνδέσμου ξενοδόχων στον ίδιο τον πρωθυπουργό με αίτημα την αναστολή του μέτρου ή τη σταδιακή εφαρμογή το καθώς και τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της απασχόλησης στον τουριστικό χώρο.

Αναλυτικά:


Μ.Βλατάκης: Τορπίλη για τον τουρισμό ο ΦΠΑ στο 13%

Τορπίλη στα θεμέλια του τουρισμού ο συμβιβασμός για την αύξηση του ΦΠΑ δηλώνει στο Ράδιο 9,84 και στην Α.Δουλγεράκη ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Μιχάλης Βλατάκης και επικριτικός για τη στάση της πολιτείας καθώς κινείται χωρίς σχέδιο και όραμα στο χώρο του τουρισμού που αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομικής ζωής της χώρας.

Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο των τουριστικών πρακτόρων χθες με πρώτο θέμα στην ατζέντα αυτό του ΦΠΑ και των συνεπειών του στην αγορά.

Επιστολή των ξενοδόχων στον Α.Σαμαρά για τον αυξημένο ΦΠΑ

Επιστολή του συνδέσμου ξενοδόχων Κρήτης στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μετά την γνωστοποίηση του συμβιβασμού με τους εκπροσώπους των δανειστών για αύξηση του ΦΠΑ στο 13%.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων Νίκος Χαλκιαδάκης μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Α.Δουλγεράκη είπε πως οι ξενοδόχοι ζητούν το μέτρο να μην εφαρμοστεί καθώς βάζει βόμβα στα θεμέλια ενός κλάδου που πάσχισε και πασχίζει ουσιαστικά μόνος να σταθεί στα πόδια του. Εναλλακτικά ζητούν τη σταδιακή αύξηση του ΦΠΑ παράλληλα με την λήψη μέτρων όπως παροχή κινήτρων μέσω ασφαλιστικών εισφορών για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ΣΕΤΕ, το 2015 οι αφίξεις τουριστών, χωρίς αλλαγή του ΦΠΑ, θα είναι 22.883.983, με ΦΠΑ 8,5%  22.249.052, με ΦΠΑ 9,5%  21.931.586, ενώ με ΦΠΑ 13% θα είναι 20.304.575.  Μείωση δηλαδή 2.500.000 τουριστών.

Σχόλια