Αγγέλα Δουλγεράκη

Ραντεβού στην Πύλη των ξωτικών

Κόντρα στο αρνητικό ρεύμα των καιρών, οι εκδόσεις ΙΤΑΝΟΣ επιμένουν.
Στην Πύλη του Αγίου Γεωργίου παράλληλα, με τις:  Four colours, mpomponiera center και την όλη προσπάθεια να στηρίζεται από το Δήμο Ηρακλείου, βρίσκονται σε εξέλιξη Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά .

Στον χώρο φιλοξενείται επίσης η πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση παιχνιδιών CALUBA από όλο τον κόσμο, μια ευγενική χειρονομία από το Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου (ΚΕΣΑΝ).

Χριστουγεννιάτικα εκθέματα θα βρίσκονται στο χώρο από τις παραπάνω επιχειρήσεις  ενώ καθημερινά από τις 6 το απόγευμα έως και τις 7 και μισή, τα παιδιά θα ζωγραφίζουν και θα κάνουν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά με την MNM FAMILY.

Η "Clown & Art Σόφι" θα προσφέρει :   Facepainting , Δωρεάν μπαλονοκατασκευές κάθε μέρα από τις 8 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, Ποπ- κορν και μαλλί της γριάς, και  μια νεράιδα που θα πασπαλίζει τους επισκέπτες με χρυσόσκονη.

Αυτή είναι και η χρυσή ευκαιρία προκειμένου όλοι να γράψουμε το γράμμα μας στον Άη Βασίλη.


Σήμερα Τρίτη το πρόγραμμα από τις 17:00 - 19:00 περιλαμβάνει επίσης , Χριστουγεννιάτικα cupcakes  Εργαστήρι με χιονάνθρωπους, Άγιους Βασίληδες, Ελατάκια και ξωτικά με ζαχαρόπαστα που στολίζουν μίνι cupcakes για τα Χριστούγεννα  από την Cake and Bake Stories.

19:00 - 20:00   " Το αστέρι της Βηθλεέμ" . Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου των Εκδόσεων Ίτανος και του συγγραφέα Ιωάννη Πανταγιά, μας φέρνει νοσταλγία για τα μυρωδικά και τα αρώματα της μεγάλης γιορτής, τα κάλαντα και τα πολυπόθητα δώρα, αλλά και τις σκανδαλιές και την παιδική αφέλεια.  

20:00 - 21:00  Χριστούγεννα με άρωμα Κρήτης..  Ο λαογραφικός όμιλος "Λάζαρος και Μανώλης Χνάρης", θα μας προσφέρουν παραδοσιακό θέαμα με Κρητικούς λεβέντικους χορούς.

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου:
17:00 - 18:00  Το κυνήγι του κρυμμένου ξωτικού ! Οι μικροί μας φίλοι καλούνται να λύσουν τους γρίφους και να κερδίσουν δώρα!

18:00 - 19:00 Μπούλινγκ!  Θεατρικό  δρώμενο για την ενδοσχολική βία από την συγγραφέα Έλενα Κατσαντώνη και τα παιδιά που συμμετείχαν στον δεύτερο κύκλο των σεμιναρίων των Εκδόσεων Ίτανος με τίτλο 'Γράψε το δικό σου θεατρικό έργο.

19:00 - 20:00   Τι φοβάσαι;                  
Μέσα από διαδραστικό παιχνίδι και χειροτεχνίες θα βοηθήσουμε τους μικρούς μας φίλους να ξεπερνάνε τους φόβους τους.
Μαζί μας θα βρίσκεται η συγγραφέας του παραμυθιού,
του εκδοτικού οίκου ΙΤΑΝΟΣ,  «Τι φοβάσαι;».

Την Πέμπτη τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων , 17:00 - 18:00 παρουσιάζεται Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία!               
Η κυρία Σιντορέ περιμένει να παίξουμε το κυνήγι θησαυρού, να τραγουδήσουμε και να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικους θησαυρούς! Μην το χάσετε!

18:00 - 19:00  Πέρι η αστραπή του γηπέδου               
Ελάτε να μάθουμε μαζί με τον Πέρι, την αξία του αθλητισμού, μέσα από το βιβλίο της δημοσιογράφου Αγγέλας Δουλγεράκη.

19:00 - 20:00 Κουκλοθέατρο "ΣΚΟΥΠΙΔΙΣΤΑΝ"          
Η ομάδα των σπουδαστών του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας - ΤΕΙ Κρήτης   θα μας παρουσιάσει  μια διασκευή του ομώνυμου οικολογικού παραμυθιού του Κώστα Μάγου.  

20:00 - 21:00    Τα μπαλόνια των ευχών!             
Στολίζουμε τον ουρανό του Ηρακλείου με τα μπαλόνια των ευχών των παιδιών που θα παραβρεθούν στην Πύλη & Κλήρωση με πολλά - πολλά δώρα .     

Σχόλια