default-image

Νέα φωνή διαμαρτυρίας για το νοσοκομείο Ιεράπετρας

Απόψεις
Νέα φωνή διαμαρτυρίας για το νοσοκομείο Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την απαξίωση της τοπικής κοινωνίας της Ιεράπετρας από εκλεγμένους και διορισμένους  αναφορικά με την λειτουργία ενός νοσοκομείου οι κλινικές του οποίου κλείνουν και ανοίγουν σταθερά κάθε μήνα λόγω έλλειψης γιατρών καταγγέλλει για άλλη μία φορά η επιτροπή αγώνα.

Τα μέλη της ζητούν βάσει των υποσχέσεων που έχουν δοθεί τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο την τοποθέτηση γιατρών για την ομαλότερη λειτουργία του νοσοκομείου.

Κλειστή 25 μέρες ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ παραμένει η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Ιεράπετρας , για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και παρά τις αποφάσεις που πάρθηκαν πριν από δύο και πλέον μήνες - με την παρουσία και τη σύμφωνη γνώμη τόσο του διοικητή της 7ης ΥΠΕ, Κ. Γρηγοράκη, όσο και του κυβερνητικού βουλευτή και υφυπουργού, κ. Πλακιωτάκη-  για άμεση τοποθέτηση  ενός μόνιμου παθολόγου.

Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει -αν δεν καθιστά αδύνατη- την πολυαναμενόμενη πρόσληψη ενός επικουρικού παθολόγου που κινδυνεύει να έχει την τύχη όλων των προηγούμενων προκηρύξεων θέσης (επικουρικής ή μόνιμης) σε αυτή την κλινική, δηλ. την άρνηση του εκάστοτε γιατρού να καλύψει τη θέση και να επωμιστεί, μόνος του,  την ανασυγκρότηση μιας διαλυμένης κλινικής.

Κλειστή για  8 μέρες ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ παραμένει  και η παιδιατρική κλινική, μετά τη συνταξιοδότηση μιας από τις παιδιάτρους της.

Κλειστή ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΝΑ, για πολλοστή χρονιά παραμένει η γυναικολογική κλινική εφόσον δεν υπάρχει ούτε ένας γυναικολόγος.

Με λουκέτο κινδυνεύει άμεσα το ακτινολογικό τμήμα μετά την πρόσφατη συνταξιοδότηση δύο υπαλλήλων και την πιθανότητα αποχώρησης ενός ακόμα.   

Με ΕΝΑ ΜΟΝΟ πνευμονολόγο λειτουργεί από χθες (17/11) το πνευμονολογικό τμήμα μετά τη μετάθεση του ενός από τους δύο πνευμονολόγους του.

ΟΥΤΕ ΜΙΑ κλινική του νοσοκομείου δεν διαθέτει όλους τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που απαιτείται για να λειτουργεί με ασφάλεια για τους ασθενείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό. Το ίδιο ισχύει για τη διοίκηση και τις τεχνικές υπηρεσίες. Στο σύνολό τους σχεδόν, γιατροί και προσωπικό προσφέρουν απλήρωτες εφημερίες στη συνολική προσπάθεια να κρατήσουμε το νοσοκομείο μας ανοιχτό και λειτουργικό.

Όταν η κατάσταση είναι αυτή και επιδεινώνεται συνεχώς γεννούνται  πολλά καίρια ερωτήματα, όπως:

Γιατί χρειάστηκε ενάμισης μήνας από την αποδοχή εκ μέρους του δημάρχου, κ. Καλατζάκη της πρότασης της Ανοιχτής Συνέλευσης της Επιτροπής Αγώνα για μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο με την παρουσία όλων όσων συμμετείχαν στις αποφάσεις της 8/9/2014, για να υπάρξει επίσημη πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου προς στον Κ. Πλακιωτάκη και, μάλιστα, όχι με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής;

Γιατί τόσο  ο διοικητής της 7Ης ΥΠΕ, κ. Γρηγοράκης όσο και ο κυβερνητικός βουλευτής του Νομού Λασιθίου, κ. Πλακιωτάκης που μας διαβεβαίωναν ότι το Νοσοκομείο Ιεράπετρας ούτε θα κλείσει, ούτε θα υποβαθμιστεί κωφεύουν στην απαίτηση των κατοίκων της Ιεράπετρας να  φροντίσουν για  την εφαρμογή της απόφασης που έλαβαν;

Γιατί τόση απαξίωση και εμπαιγμός προς τους κατοίκους αυτού του δήμου από τον κ. Πλακιωτάκη που αδιαφορεί για την απαίτηση των κατοίκων της Ιεράπετρας και, πολύ περισσότερο, για το επίσημο αίτημα του δημοτικού συμβούλιου να συμμετάσχει σε μια μονοθεματική συνεδρίαση για το νοσοκομείο;

Έχουμε επανειλημμένα δείξει και αποδείξει την υπομονή αλλά και την επιμονή μας να διατηρήσουμε το νοσοκομείο μας ανοιχτό και πλήρες, ικανό να εξυπηρετήσει τους κατοίκους της περιοχής μας, όπως επιβάλλει το δικαίωμά μας να απολαμβάνουμε Δημόσια και Δωρεάν Υγεία.

Όμως, ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους για την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και πρώτα και κύρια τους κ. Γρηγοράκη και Πλακιωτάκη να εφαρμόσουν τις αποφάσεις τους και να απαντήσουν άμεσα στο αίτημά μας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News