default-image

"Ευνοϊκή ρύθμιση αλλά σε λάθος εποχή"

Απόψεις
"Ευνοϊκή ρύθμιση αλλά σε λάθος εποχή"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ρύθμιση είναι ευνοϊκή, όχι όμως και  η εποχή για την  αποπληρωμή των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, η θέση του προέδρου των Φοροτεχνικών ελεύθερων Επαγγελματιών νομού Ηρακλείου Παύλου Μπαριτάκη στο Ράδιο 9,84 και στην Α. Δουλγεράκη, για τις ρυθμίσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, διαδικασία που ενεργοποιείται από σήμερα, με τις αιτήσεις να κατατίθενται από την Πέμπτη.

Σημειώνεται πως η  διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση θα είναι απλή, καθώς οι οφειλέτες θα πρέπει να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση της ΓΓ και με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν να εισέρχονται στην ειδική υπηρεσία ρύθμισης των οφειλών. Εκεί θα μπορούν να επιλέγουν τον αριθμό των δόσεων, έχοντας υπόψη τους ότι το ποσό της κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 50 ευρώ.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η ανταπόκριση των οφειλετών στη ρύθμιση θα είναι μεγάλη και ότι θα συμβάλει στην ενίσχυση των δημοσίων εσόδων.

Επικαλούνται μάλιστα την πολύ καλή πορεία των εσόδων από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) από τον οποίο έχουν ήδη εισπραχθεί έσοδα που υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ, δηλαδή ποσοστό ίσο με το 40% του προγραμματισμένου στόχου των 2,6 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η οποία αναρτάται στη «Διαύγεια», οι οφειλές δύνανται να ρυθμιστούν σε έως και 100 δόσεις με μειωμένο επιτόκιο 4,5% από την 1η Ιανουαρίου του 2013. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News