default-image

Οι Έλληνες είναι φτωχοί κι ανυπεράσπιστοι τα τελευταία τρία χρόνια (Ηχητικό)

Απόψεις
Οι Έλληνες είναι φτωχοί κι ανυπεράσπιστοι τα τελευταία τρία χρόνια (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

''Δεν περιμέναμε τη Eurostat να μας δείξει την εξαθλίωση των Ελλήνων. Ζούμε μέσα στην πραγματική ανεργία του 30 και 31% τα τελευταία τρία χρόνια. Οι Έλληνες μαραζώνουν κάθε μέρα που περνάει''.

Τα παραπάνω είπαν μεταξύ άλλων μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Α.Δουλγεράκη ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ  Γιώργος Στρατήγης και ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Ρεθύμνου Νίκος Νικολιδάκης, σχολιάζοντας την έκθεση που δείχνει ποια είναι η οικονομική κατάστασή μας.

''Περιμένουμε'' συνέχισαν '' την Ελληνική πολιτεία και τους Έλληνες πολιτικούς να μας πουν πως σήμερα μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή. Περιμένουμε να κάνουν μία βόλτα έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ για να καταλάβουν σε ποια ακριβώς κατάσταση βρισκόμαστε''.

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από το ένα τρίτο των Ελλήνων ποσοστό 35,7% ζει κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ το 23% επιβιώνει με πενιχρό εισόδημα, ακόμα και μετά τα κοινωνικά επιδόματα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2013, που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Τα αγαθά που αδυνατούν να καλύψουν οι Έλληνες πολίτες είναι : 1) ενοίκιο, ή εξόφληση δανείου 2) θέρμανση 3) απρόοπτα έξοδα 4) διατροφή με κρέας ή ψάρι κάθε δύο ημέρες 5) διακοπές εκτός οικίας για μία εβδομάδα 6) αυτοκίνητο 7) πλυντήριο ρούχων 8) έγχρωμη τηλεόραση 9) τηλέφωνο.

Τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού που ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (48%), στη Ρουμανία (40%), στην Ελλάδα (35,7%), στη Λετονία (35%) και στην Ουγγαρία (33%).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News