Αγγέλα Δουλγεράκη

Λ.Μάρκου: Το υπουργείο παιδείας παραμένει εκτός πραγματικότητας (Ηχητικό)

Στο χορό των καταλήψεων δεκάδες σχολεία σε όλη την Κρήτη. Οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαμαρτύρονται για σειρά ζητημάτων που αφορούν στην λειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων, με αιχμή κυρίως το θέμα της τράπεζας θεμάτων, αλλά και τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και υποδομές.

Περίπου 500 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που η κατάληψη διαρκέσει περισσότερο από τρεις ημέρες, οι ώρες διδασκαλίας θα αναπληρωθούν.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών, Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ σε όλη τη χώρα ενάντια στην εκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης - ΕΕ -  ΔΝΤ και την υποχρηματοδότησή της, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών αγαθών, οι ανατροπές στα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά και κοινωνικά δικαιώματα, -  η δραματική μείωση στο εισόδημα των μισθωτών και ιδιαίτερα των νέων, η ανεργία και η υποαπασχόληση έχουν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

''Το υπουργείο υποβαθμίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών σκόπιμα προκειμένου να αποφύγει τις απαντήσεις στα καυτά προβλήματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών και ότι χρησιμοποιεί τη μέθοδο του εκφοβισμού με τα μαθήματα εντός των εορτών προκειμένου να στρέψει το βλέμμα της κοινωνίας προς άλλη κατεύθυνση'' όπως είπε στο ράδιο 9,84 και στην Α.Δουλγεράκη ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Λάζαρος Μάρκου.

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέσα στο Νοέμβριο καλεί η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου, καθώς και στο ανέβασμα των συλλογικών διαδικασιών, με πυρήνα το κάθε σχολείο, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, με εμπιστοσύνη στηρίζει πρωτοβουλίες των μαθητών και των μαθητικών κοινοτήτων, βοηθώντας τους να κατακτούν τις συλλογικές τους διαδικασίες και να υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στη μόρφωση, τη διασκέδαση και τον αθλητισμό.

Το υπουργείο παιδείας οφείλει να σκύψει στα προβλήματα αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Σχόλια